La CUP de Mataró impugna l'acord que dóna llum verd al desmuntatge de la fàbrica de Can Fàbregas
Amb l'objectiu d'aturar el desmuntatge i trasllat de la nau de Can Fàbregas i de Caralt sigui com sigui, el grup municipal de la CUP ha impugnat l'acord del govern de Mataró que dóna llum verd al projecte. Segons defensa Joan Jubany, membre de la formació, els arguments dels recursos se sustenten, d'una banda, en el fet que la votació dels membres del consell del patrimoni va estar condicionada «per l'actuació irregular i il·legal dels representants del govern municipal», i va ser influenciada directament per la presentació en aquell mateix acte d'una documentació que no va poder ser examinada prèviament. Jubany recorda que el reglament de l'organisme determina que s'ha de posar a disposició dels membres del consell tota la documentació 48 hores abans de la reunió.
El segon recurs evidencia, pels independentistes, una altra irregularitat, ja que el govern local va tirar pel dret i va fer l'aprovació inicial del projecte de desmuntatge sense els estudis de les restes que es van trobar al subsòl de la fàbrica, tot i tenir-ne constància. Un document que es va incorporar després per decret d'alcaldia però que no es va sotmetre al període d'informació pública i per tant ningú va poder presentar-hi al·legacions.
L'arquitecte Agàpit Borràs, que representa la CUP al consell del patrimoni, va qualificar de «nyap» tot el procés de trasllat de la fàbrica i confia que el govern rectificarà i ho aturarà tot. Borràs, que va ser un dels redactors del catàleg del patrimoni, defensa la tesi segons la qual el que hi ha sota d'un bé catalogat d'interès local hauria de tenir el mateix valor. «Això que és evident per a tothom, per a El Corte Inglés, no ho és», va dir, Borràs, que va defensar la necessitat de fer prevaldre la història sobre els «1.000 llocs de treball que crearà el centre comercial»: «Si no es fa aquí ja es farà en un altre lloc», va afegir.