Política

RAMON BASSAS

EX-PRIMER SECRETARI DEL PSC DE MATARÓ

“Al PSC no hi sobra ningú, ni tan sols jo”

El primer secretari del PSC dimiteix deu dies després de perdre les eleccions i l'alcaldia de Mataró

Defensa que els correspon estar a l'oposició i construir una nova alternativa de govern

El PSC no es mor de ganes d'entrar en el nou govern i CiU no veu la necessitat que hi siguem

El primer secretari del PSC de Mataró, Ramon Bassas, ha dimitit després de la desfeta electoral. Bassas, que ocupava el càrrec des del 2004, diu que ho fa “per responsabilitat i perquè el partit iniciï una nova etapa”. Ara serà una comissió gestora la que comandarà la formació liderada pel candidat i alcalde en funcions, Joan Antoni Baron, fins al congrés de la tardor.

Al PSC només plega vostè?

No, també ho fa la comissió executiva. És una manera de reconèixer les responsabilitats perquè vam ser nosaltres els que vam preparar la campanya i vam dissenyar els grans objectius estratègics. A més, tenim molta feina a fer i l'hem de fer aviat per agafar embranzida i per això feia falta que hi hagués un buit que s'omplirà de seguida d'idees, de gent i de ganes.

I ja s'haurà fet net al partit?

Respecte a crear el buit per després omplir-lo, sí, però no hem fet ni de bon tros tot el que cal, que és reflexionar a fons sobre els aspectes estructurals que han fet que el PSC hagi perdut suport electoral no només en aquestes eleccions sinó des de fa molts anys. És una reflexió que no només ha de fer el partit sinó també altra gent perquè no hi ha hagut un clar guanyador.

No creu que el candidat Joan Antoni Baron hagi de marxar?

No, ell va dir que, perdent o guanyant, volia mantenir el compromís amb el ciutadà i és el que ha de fer. El PSC ha baixat però hem igualat la força guanyadora. Hem d'aconseguir que el programa que vam presentar pugui ser possible en aquest mandat i que puguem construir una alternativa vàlida per tornar a l'alcaldia. Crec que això ho pot fer Joan Antoni Baron.

Per què ho ha decidit ara i no abans?

Perquè les decisions s'han de comunicar primer als militants, que són les persones que ens van demanar que lideréssim el projecte. A més, penso que les decisions no s'han de prendre en calent i s'han de reflexionar.

Creu que, amb això, recuperaran la confiança de l'electorat?

L'electorat veurà que els socialistes hem recuperat la seva confiança quan demostrem que som alternativa i això es fa amb una bona oposició. Quan el govern plantegi alguna cosa ha de veure que l'alternativa del PSC és millor. L'altra cosa que hem de fer és sumar més gent.

Creu que vostè restava?

No crec que ningú sobrés, ni tan sols jo, però quan assumeixes responsabilitat de tirar endavant les coses, també ho has de fer quan aquestes coses no han sortit bé.

Sense Ramon Bassas és més fàcil la sociovergència?

El que hem fet és complir els acords que la comissió executiva ens va encarregar, no és cap mania meva. A mi em sembla que qui no té ganes que n'hi hagi és CiU.

Ja s'han pronunciat sobre el document que els van fer arribar dimarts, doncs?

No, ho van fer l'endemà de les eleccions dient que governarien en minoria. Ara bé, el lloc en què ens han col·locat els ciutadans no és al govern, però tampoc crec que hi hagin posat CiU. En qualsevol cas tampoc ens morim de ganes per entrar-hi.

Les claus

Només Bassas?

ll.m

Han hagut de passar deu dies perquè a casa del PSC s'assumís alguna responsabilitat. Ho ha fet el primer secretari, que ja estava de retirada perquè no repetia com a regidor i havia anunciat que deixaria el càrrec en el congrés de la tardor. Mentre algunes veus creuen que no n'hi ha prou i que algú altre ha de saltar, la vella guàrdia sent que ja s'ha fet net del tot. Sigui com sigui, l'assemblea que va servir per donar compte de la dimissió, va ser tensa però ningú es va atrevir a fer-hi massa sang perquè després de Bassas, el següent cap a tallar hauria de ser el de Baron i, ara per ara, ningú es veu amb cor de fer un pas endavant i liderar un partit que no viu precisament el millor moment i que haurà d'aprendre a fer una cosa que no havia fet mai: oposició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a