Política

seguretat

Badalona recuperarà la figura del policia de barri

El nou alcalde aposta per un model policial de proximitat

Miguel Jurado serà el responsable de Seguretat i Protecció Civil; Salvador Lerma, el dels districtes de Llefià i la Salut, i David Gómez, el de la zona de Sant Roc

Xavier García Albiol, flamant alcalde de Badalona, va confirmar ahir que recuperarà la figura del policia de barri. També va reiterar que hi ha feines que ara fan agents de la Guàrdia Urbana que les faran treballadors municipals, bàsicament tasques de mediació. L'objectiu és disposar del màxim nombre d'agents per patrullar al carrer.

García Albiol va anunciar, en el marc de la celebració del Dia de la Guàrdia Urbana –el primer acte oficial com a alcalde–, que reestructurà el cos de policia local per combatre millor l'incivisme i la delinqüència. García Albiol va criticar el govern sortint perquè “considerava que aquestes problemàtiques eren molt relatives o no existien”, i ho va contraposar a la nova administració, que admet que a Badalona hi ha “un problema seriós d'inseguretat” i que “per tant s'han de canviar diversos aspectes seguint un criteri polític perquè es puguin executar des d'un punt de vista tècnic”.

El nou alcalde va reiterar la petició a la Generalitat d'augmentar la presència d'agents dels Mossos d'Esquadra a Badalona. García Albiol va aprofitar l'acte de celebració de la Guàrdia Urbana per adreçar un missatge als agents i als seus responsables: “Vull que els quedi molt clar que el govern està al costat de la Guàrdia Urbana de Badalona; tenen tot el suport del govern i d'aquest alcalde per dur a terme la seva feina”, va afirmar.

Àrees de govern

El decret d'organització del nou govern local, és a dir, en quins regidors l'alcalde delega cada competència, no se signarà fins avui. Tot i així, ja ha transcendit que hi haurà quatre úniques tinències d'alcaldia –fins ara n'hi havia nou–, que correspondran als regidors responsables de macroàrees.

García Albiol va confirmar ahir que Miguel Jurado serà el regidor de Seguretat, Protecció Civil i Participació, en substitució de Ferran Falcó (CiU). Serà el responsable de les polítiques de convivència. Als barris on el PP ha fet més campanya i ha denunciat més problemes d'inseguretat, la zona sud, Llefià i la Salut, García Albiol hi posa dos regidors de perfil molt diferent. Llefià i la Salut estaran finalment en mans de Salvador Lerma, regidor que havia sonat per a la zona de Sant Roc i Artigues, de la qual procedeix. En aquest districte, però, el responsable serà finalment David Gómez, número nou de la llista del PP. García Albiol va deixar ahir clara la voluntat de continuar la feina del Consorci Badalona Sud, tot i que va reclamar a la Generalitat que compleixi la seva part de l'acord.

No queda clar si se suprimirà la unitat de civisme i la de convivència de la Guàrdia Urbana. De fet, el líder de CiU, Ferran Falcó, va dir ahir que la continuïtat d'aquests programes és un dels elements que s'han de donar si el PP vol tenir el vot de CiU per aprovar el cartipàs. “No permetrem que es posi en dubte la feina de l'UCO i l'UCI, ni els plans d'acollida, ni el Consorci Badalona Sud, ni la tasca feta en matèria de convivència. No tolerarem cap pas enrere”, va advertir Falcó.

Alcalde Albiol, dia 1

García Albiol va viure ahir el primer dia com a alcalde de Badalona. Va arribar a l'ajuntament a les vuit del matí. Durant les primeres hores va tenir diverses reunions: amb la resta de regidors del PP, amb l'interventor i amb el secretari. Després d'anar al Dia de la Guàrdia Urbana, va dinar amb els responsables dels diversos cossos policials. A la tarda i al vespre va atendre mitjans de comunicació de Barcelona.

Les claus

CiU posa condicions per aprovar el cartipàs al PP

sara muñoz

CiU va fer públiques ahir les condicions que haurà de complir el cartipàs del PP si els populars volen tenir el suport de la federació.

‘Aprimar' l'Ajuntament

CiU exigeix un màxim de quatre o cinc tinents d'alcaldes, una reducció del 30% dels càrrecs de confiança i una disminució del sou d'aquests càrrecs quan facin tasques de coordinació, no de direcció. També reclama al nou govern local la fusió de les empreses municipals, la redacció d'una llei per rebaixar la normativa municipal (una llei òmnibus badalonina) i el retorn al ple d'algunes competències que ara té la junta de govern local.

Ampliar el districte 1

Per agafar les regnes del districte primer (històricament ha dirigit cada districte la força més votada), CiU vol que el barri del Progrés, ara al setè, passi al primer, i es recuperin així els límits de l'any 1995.

Missatge al PSC

Falcó va voler repassar ahir el discurs de Jordi Serra en el ple d'investidura. “Va ser un discurs farcit de retrets, mancat d'autocrítica, prepotent i maleducat”. “S'equivoquen si ens volen fer l'oposició a nosaltres”, va dir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.