Política

política

Vilanova demanarà una rebaixa dels bitllets de tren a l'agost

L'Ajuntament vol minimitzar les molèsties que ocasionarà el tall del servei directe entre Vilanova i Barcelona entre el 4 i el 27 d'agost

Protesta al ple per la retirada d'una de les tres ambulàncies d'urgències al Garraf

El tall de servei de trens directe entre Vilanova i Barcelona durant l'agost arran les obres de cobriment de l'estació de Sants ha d'anar acompanyat de mesures que minimitzin les molèsties als usuaris de la ciutat. Així ho van acordar tots els grups polítics amb representació a l'Ajuntament de Vilanova al ple municipal de dilluns. El PSC va presentar una moció amb l'objectiu d'“assegurar la connexió a Barcelona amb transport públic”, que va rebre el suport de la resta de partits. En el document es lamenta que els perjudicats seran els vilanovins que s'han de desplaçar a Barcelona, però també els turistes que vulguin visitar la ciutat.

Pla alternatiu

En l'acord se sol·licita al Departament de Territori i Sostenibilitat un pla de transport alternatiu durant el mes d'agost (el servei només arribarà a Bellvitge entre el 4 i el 27 d'agost). El pla hauria d'incloure una flota d'autobusos a disposició dels usuaris afectats, i un estudi de l'increment de les línies d'autobús directe entre Vilanova i Barcelona. En el document aprovat també es reivindica que la Generalitat elabori un pla de comunicació per informar degudament els usuaris sobre el transport alternatiu, així com una rebaixa temporal de les tarifes del servei ferroviari durant el període d'afectació. Si bé el regidor del PSC Oriol Escalas va defensar al ple la gratuïtat del servei de tren, la portaveu de CiU, Glòria Garcia, va advertir que en la moció es demanava una “rebaixa”, i això és el que se sol·licitarà a la Generalitat. Al ple, Escalas va destacar el “punt de menyspreu” que suposa el fet que només la comarca del Garraf “no tingui servei alternatiu” d'autobusos mentre durin les obres. El regidor del PSC també va criticar els darrers talls del servei de trens. “L'espectacle de la setmana passada va ser absolutament lamentable”, va dir.

CiU va coincidir en les crítiques respecte als problemes de dimecres. Segons Glòria Garcia, “les obres són de millora” i “es fan el mes de menys impacte d'una línia amb molts usuaris”, però no per això les demandes per minimitzar l'impacte “tenen menys raó”. “Estem cansats de com ha tractat Adif el nostre territori”, va dir la regidora d'ICV Iolanda Sánchez, que va demanar “solucions, inversions i eficiència per resoldre els problemes”.

LA FRASE

El mes d'agost és el de menys usuaris, però això no és excusa per no plantejar un servei alternatiu
Oriol Escalas
Regidor del PSC de VIlanova

Una ambulància menys a Vilanova

Els treballadors del servei de transport sanitari urgent del Garraf es van manifestar dilluns a la tarda pel centre de Vilanova en protesta per les retallades del Departament de Salut. A la comarca deixa de funcionar una de les tres ambulàncies de suport vital bàsic, fet que implica l'acomiadament de nou treballadors del Garraf i de l'Alt Penedès, segons l'Agrupació Sindical d'Ambulàncies de Catalunya. Segons el col·lectiu, aquesta decisió va provocar que dilluns al migdia es col·lapsés el servei d'emergències, i l'única ambulància de Vilafranca hagués de donar servei a un accident de trànsit a Canyelles, i a un pacient politraumàtic a Vilanova. Els treballadors sostenen que la retirada d'ambulàncies es traduirà en un augment del temps d'espera de les emergències, que passarà de 8 minuts a 20 o 25.

El col·lectiu es va concentrar a les portes de l'Ajuntament durant el ple, amb crits de protesta contra el conseller de Salut, Boi Ruiz. La reivindicació va arribar al ple a través d'un prec realitzat per la CUP. Els treballadors del sector es van declarar en vaga indefinida des de dilluns a la nit, i tenen previst fer una concentració davant del CAP Jaume I, dijous a les 19.30 hores.

La regidora socialista Isabel Pla, responsable de Cultura els darrers quatre anys, va renunciar a la seva acta al ple; Gerard Llobet serà el seu substitut. Els grups també van aprovar per unanimitat els pabordes dela festa major 2012, que seran Cèlia Muñoz, Joan Josep Lorenzo, Pere Fort, Rosa Jorba, Montserrat Conches, Magda Bandera i Joan Terol. Un altre acord aprovat va ser una moció de la CUP per penjar l'estelada al balcó de l'Ajuntament l'11 de setembre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.