Medi ambient

Medi Ambient

Pendents del Ter i els parcs eòlics

L'eliminació de la conselleria de Medi Ambient ha posat en alerta les entitats mediambientals, que temen que aquesta temàtica i els criteris proteccionistes respecte al medi natural perdin pes en el nou govern. En tot cas, s'haurà de veure com afecta la separació del departament entre Agricultura –que assumirà les polítiques de boscos, medi natural i biodiversitat– i Política Territorial –que inclourà sostenibilitat, energies renovables, residus, aigua i lluita contra el canvi climàtic–.

A les comarques gironines, un dels temes prioritaris haurà de ser la reducció del transvasament del Ter cap a Barcelona, per garantir els usos locals de l'aigua i el cabal ecològic del riu. CiU ja es va comprometre a impulsar una nova llei en aquest sentit però s'haurà de veure com s'obté un nou recurs, si es planteja realment el transvasament del Roine o si es continua apostant per les dessalinitzadores. Pel que fa als parcs eòlics, CiU ja ha mostrat la intenció de canviar el mapa dissenyat per l'anterior govern i situar-los a l'Alt Empordà al costat del corredor d'infraestructures. Quant als parcs naturals, cal veure de quins recursos econòmics els doten i, també, si finalment retallen l'àmbit del nou parc del Montgrí, les Medes i el Baix Ter.

oriol mas

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.