Economia

pesca

Els pescadors d'angula reclamen indemnitzacions

La Confraria de Pescadors de Deltebre sosté que l'assecament dels arrossars per combatre el cargol poma ha fet reduir un 40% les captures

En dos mesos només se n'han pescat 25 quilos

El volum de captures d'angula al delta de l'Ebre fa anys que davalla, però en aquesta campanya els pescadors asseguren que gairebé no se'n pesquen. Així en els dos mesos que han passat de període de pesca se n'han capturat només 25 quilos. Una situació que la Confraria de Pescadors de Deltebre atribueix a l'assecament dels arrossars per combatre la plaga del cargol poma. “La major part de les angules les capturem als desguassos i en aquesta campanya els de la badia del Fangar no es poden fer servir perquè no hi circula aigua”, ha explicat el secretari de la Confraria de Pescadors de Deltebre, Pasqual Chacón.

Tot i que els pescadors admeten que s'han anul·lat una vintena de punts de pesca (d'un total de 190), sostenen que són els llocs on es pesquen el 40% del total de captures. És per això que la Confraria de Pescadors de Deltebre reclamarà una indemnització al Departament d'Agricultura. “Després de festes ens adreçarem al govern per reclamar compensacions per les pèrdues econòmiques que ens ha generat la decisió d'assecar els arrossars”, ha dit Chacón, que lamenta que l'administració “només” s'hagi preocupat del sector arrosser. “No s'han reunit ni una sola vegada amb els pescadors d'angula per consensuar una possible solució”, ha dit el secretari de la Confraria de Pescadors de Deltebre. En aquest sentit, els pescadors haurien acceptat retardar un parell de mesos l'inici de la campanya de captura de l'angula i allargar-la fins al mes d'abril. A més, Chacón assegura que els pescadors confiaven que a les nits sí que circularia aigua pels desguassos. “Tant els pescadors d'angula com els caçadors del Delta esperàvem poder desenvolupar la nostra activitat perquè havíem entès que durant les nits sí que circularia aigua”, ha dit Chacón. Amb tot, Agricultura i Medi Ambient van fer públic que l'assecament seria total.

LA FRASE

S'han assecat els arrossars i ja està, ningú s'ha preocupat de si els pescadors no cobrem
Pasqual Chacón
SECRETARI DE LA CONFRARIA DE PESCADORS DE DELTEBRE
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.