Política

El portaveu del PP de Figueres, Joan Casas, també dimiteix de regidor

Plega per motius personals i en el seu lloc entrarà la presidenta local Maria Àngels Olmedo

La candidata popular serà la procuradora Maria Elena Batallé

El consistori de Figueres es troba immers en una espiral surrealista que afecta la majoria dels grups municipals. Ara és el PP que, a tres mesos d'acabar el mandat, veu com el portaveu Joan Casas ha presentat la renúncia de regidor per motius personals. Era el responsable del grup municipal des del 2003 i ja havia anunciat a principis d'aquest mandat que no es tornaria a presentar. De fet ha faltat a molts plens i ha deixat la representativitat del partit en els actes públics a l'altre regidor, Diego Borrego. La baixa de Casas, que es farà efectiva en el ple de la setmana vinent, suposarà que la número tres de la llista, Maria Àngels Olmedo, entri al consistori. El problema és que les relacions entre ella, que és la presidenta local del PP a Figueres, i Borrego s'han deteriorat a causa de les aspiracions de tots dos de ser caps de llista a les eleccions municipals. Fins fa uns mesos, la connexió entre Borrego i Olmedo era bona, però a les darreres reunions de la junta local s'han tirat els plats pel cap pel fet de considerar cadascú que havien de ser l'alcaldable. Olmedo, que fins abans de Nadal assistia a tots els plens municipals, ara ha deixat de fer-ho.

Ni Borrego, ni Olmedo

Conscient de tota la polèmica en el si del partit a Figueres, la direcció catalana del PP ha optat per una decisió salomònica i s'ha decantat per una tercera via. Així la cap de llista serà Maria Elena Batallé, que és nova a la política local. Va néixer el 1973 i treballa de procuradora de tribunals, amb un despatx propi a Figueres. És llicenciada en dret per la Universitat de Girona i té un màster en dret penal de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Amb aquesta designació s'haurà de veure quina és la reacció de Borrego i Olmedo, principalment el primer, que es veia com a cap de llista. És regidor des del començament d'aquest mandat, però abans havia estat president local del partit, i considera que ha fet mèrits més que suficients per ser l'alcaldable per les moltes hores que ha dedicat al càrrec i el partit, però la direcció considera que no té el perfil adequat.

Es veia candidat.
És regidor des del 2003
i ja es veia com a cap de llista a les eleccions del maig, però el partit considera que no té el perfil adequat.
Diego Borrego
REGIDOR DEL PP
Una cara nova.
La candidata del PP és procuradora de tribunals i llicenciada en dret. El partit ha optat per una persona aliena a la polèmica.
Maria Elena Batallé
candidata del PP de Figueres
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.