Administracions

barcelona

Escarp arremet contra la derogació del decret dels apartaments turístics

La regidora alerta que, si el govern l'anul·la, Barcelona perdrà l'eina per regular el sector

CiU li recorda que a Ciutat Vella l'instrument és el pla d'usos

“Sembla que hi ha la voluntat de derogar el decret dels apartaments turístics, ens preocupen les afirmacions en favor de liberalitzar el sector”. La regidora de Ciutat Vella, Assumpta Escarp, va criticar la Generalitat per la possibilitat que derogui aquest decret. Creu que deixaria “Barcelona sense l'eina jurídica” per fixar unes “limitacions” en el sector que jutja necessàries. “La nostra prioritat és fer compatible els pisos turístics amb els residents”, i que –a llarg termini– ocupin edificis sencers. Amb el decret, aprovat pel govern tripartit, ara Barcelona està elaborant l'ordenança per a tota la ciutat. La voluntat de derogar el decret de pisos turístics la va expressar, fa setmanes, la nova directora general de Turisme del govern de CiU, Marian Mena.

Mercè Homs, regidora de CiU a Ciutat Vella, va recordar que el districte ja té una eina pròpia, que funciona per ella mateixa, com és el pla d'usos, amb el seu grup que hi va “estar d'acord”. “Ja estàvem d'acord amb la primera proposta d'Itziar González –la regidora que el va impulsar– i si algú el va diluir –després– va ser la mateixa Escarp”.

Renovació a la plantilla del districte

En aquest mandat el districte ha canviat la meitat de la seva plantilla, de cent persones. Segons Escarp, la renovació ha servit per “millorar l'organització” incorporant “gent jove més formada amb criteris de llicències i sancions”.

Pressió conjunta per l'escola Mediterrània

El districte de Ciutat Vella i l'escola Mediterrània, a la Barceloneta, enviaran una carta conjunta per demanar a la Generalitat que fixi un calendari per construir el nou edifici. Fa quatre anys que el centre està en barracons.

Ja hi ha diners per comprar la finca de De Mairena

L'Ajuntament ja ha aprovat la dotació econòmica necessària per comprar el meublé de Carmen de Mairena al número sis del carrer Sant Ramon. Serà la primera acció de l'àrea de conservació i rehabilitació d'aquest carrer i Robadors.

Desempolsen la idea d'un passeig de mar

El darrer cop que havíem sentit a parlar del projecte de fer un gran passeig de mar va ser la tardor del 2009. Era una idea de l'aleshores regidora de Ciutat Vella, Itziar González. Des de llavors, silenci de tot l'equip de govern. Fins que ahir, l'actual regidora, Assumpta Escarp, va explicar que han encarregat un estudi sobre aquest tema, per com millorar la connexió dels grans eixos (Via Laietana, Paral·lel, Rambla i Ciutadella) amb la façana de mar. L'estudi podria estar a punt abans d'acabar el mandat.

No serà l'únic canvi en aquesta zona. Abans de Setmana Santa, l'Ajuntament habilitarà més zones d'aparcament per als busos turístics per aconseguir redistribuir-los. Així, perquè no es concentrin només a la Via Laietana (a l'alçada de la Catedral) i al final del Paral·lel, es disposaran àrees d'aparcament al passeig Lluís Companys, al final de la Via Laietana i a la rotonda de la Carbonera (a la banda de Montjuïc).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.