Necrològiques

Maria Vilardell i Viñas

Pianista i promotora musical

La pianista i promotora musical catalana Maria Vilardell i Viñas, néta del cantant Francesc Viñas, va morir ahir, dia 24 de març.

Nascuda a Barcelona, ja des de molt jove va demostrar una gran predisposició i sensibilitat artística per la música. Es va formar amb el professor Frank Marshall i va perfeccionar els seus estudis amb Alícia de Larrocha.

Vilardell va actuar a les principals sales i cercles musicals del país i de l'estranger. També va fer nombrosos enregistraments de ràdio i va gravar dos discos dedicats a la música espanyola. El seu repertori incloïa obres de compositors clàssics, romàntics i contemporanis, especialment de música espanyola, sobre la base de les fonts tradicionals de l'escola d'Enric Granados.

Maria Vilardell va ser organitzadora del Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas, un dels certàmens més prestigiosos del món en aquesta especialitat. El concurs se celebra anualment a Barcelona i es complementa amb els Cursos Internacionals d'Interpretació Musical, en col·laboració amb les figures més importants de l'escena operística. El 1992 va rebre la Creu de Sant Jordi i el 2009 la medalla d'or del Gran Teatre del Liceu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.