Infraestructures

Barcelona

El govern afirma que la unió dels tramvies és prioritària

El conseller de Territori i Sostenibilitat assegura que la Generalitat espera que l'Ajuntament doni les instruccions per fer l'enllaç

L'obra, la pagaria l'empresa concessionària del servei

Entre tantes notícies de retallades, no podia passar desapercebut l'anunci del conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, per tirar endavant la unió de les dues xarxes de tramvia. Segons Recoder, la Generalitat està esperant que l'Ajuntament de Barcelona doni les primeres instruccions per impulsar la unió del Trambaix i el Trambesòs. El conseller va fer aquestes declaracions mentre viatjava en un dels nous tramvies que ahir van entrar en funcionament per incrementar la freqüència de pas del Trambaix.

Ara bé, l'enllaç de les xarxes no és una obra que pagaria el govern, sinó que aniria a càrrec de la concessionària Tramvia de Barcelona SA. Fonts de l'empresa explicaven que la unió del Trambaix i el Trambesòs es pagaria mitjançant el sistema alemany. És a dir, la concessionària finançaria l'obra i l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) començaria a tornar els diners quan l'enllaç estigués en funcionament. De fet, des de la concessionària recorden que d'aquesta manera ja s'han finançat tant el Trambaix com el Trambesòs.

Després del fracàs de la consulta per la reforma de l'avinguda Diagonal, l'alcalde de Barcelona i candidat del PSC a la reelecció, Jordi Hereu, no ha tornat a parlar de la unió de les dues xarxes, que ni tan sols apareix en el seu programa. Altres candidats a l'alcaldia de Barcelona ja han anunciat quines són les seves propostes. El soci de govern d'Hereu i candidat d'ICV, Ricard Gomà, vol l'enllaç per la Diagonal mentre que el candidat de CiU, Xavier Trias, aposta per reformar l'avinguda però unir els tramvies per carrers de l'Eixample. L'empresa concessionària no amaga que per ella la millor opció continua sent la unió per la Diagonal, ja que és el trajecte més curt i és on hi ha una major demanda no atesa.

LA FRASE

La prioritat és enllaçar els dos trams de la conurbació de Barcelona
Lluís Recoder
conseller de territori i sostenibilitat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.