Tornen avui a la feina els 400 pescadors gironins afectats per la veda d'arrossegament

Després d'un mes de veda, avui a la matinada han tornat a la feina els 400 pescadors gironins que treballen en embarcacions d'arrossegament. Era el primer cop que aquest tipus de pesca aplicava aquesta mesura a la demarcació i, segons el president de la Federació Catalana de Confraries de Pescadors i patró major de Blanes, Eusebi Esgleas, la valoració és molt positiva. «A hores d'ara no podem dir exactament quins han estat els resultats. D'aquí a uns dies podrem concretar fins a quin punt s'han regenerat els recursos pesquers. Però era necessari. Aquest tipus de veda es fa a tota la Mediterrània», va dir Esgleas.

Per això, Esgleas considera que la veda s'ha de tornar a repetir l'any que ve, si la conjuntura econòmica ho permet i hi ha mitjans públics. I és que la veda estava pactada amb el Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) i incloïa un ajut econòmic per a armadors i pescadors. Esgleas també va voler agrair «la comprensió dels peixaters», que, malgrat que aquests dies es venia prop del 25% de l'oferta habitual, «han entès la situació i han continuat venint a les llotges a comprar».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.