Economia

economia

Mataró dóna la benvinguda a la nova era del Tecnocampus

La ministra Cristina Garmendia inaugura el nou parc tecnològic i anuncia un altre ajut de 6,5 milions per aquest any 2010

Diu que el complex és un model perquè ha aconseguit connectar la universitat i l'empresa

Mataró va fer ahir el pas definitiu cap a un nou model econòmic i productiu. La inauguració del nou parc tecnològic Tecnocampus Mataró-Maresme, que va inaugurar la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, deixa enrere la ciutat del gènere de punt i encara el futur cap a una altra de basada en el coneixement. L'alcalde, Joan Antoni Baron (PSC), va recordar que el camí ha estat llarg i que després que “ningú, ni Brussel·les, ni Madrid, ni Barcelona, fes res pels municipis que vivien del tèxtil”, Mataró va prendre la iniciativa i va donar “un cop de timó” per materialitzar el que avui és ja una realitat.

Des que el febrer del 2007 es va col·locar la primera pedra del parc, les obres han anat avançant paral·lelament a la consolidació del projecte Tecnocampus. Així durant aquests tres anys es va obrir una seu provisional a Vallveric, les dues escoles universitàries que ja existien a la ciutat van integrar-se a la fundació que gestiona el campus, s'ha posat en marxa un nou centre –l'escola d'infermeria– i s'ha engegat el projecte de la preincubadora de talent per estimular els universitaris a crear un negoci.

La ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, va posar d'exemple Mataró per haver sabut “adaptar-se als canvis” i perquè “ha interpretat el paper que juguen aquests espais, que són els polígons industrials del segle XXI, dins l'economia local”. Les instal·lacions han representat una inversió de 52 milions d'euros, dels quals 14 provenen de préstecs tous del Ministeri de Ciència i Innovació. Garmendia va aprofitar l'acte d'ahir, que va aplegar nombrosos representants polítics de la ciutat i la comarca, així com una àmplia representació del sector econòmic i empresarial i del món universitari, per anunciar que pel 2010 l'aportació serà de 6,5 milions d'euros més per completar el finançament de l'obra. La ministra també va lloar que la principal missió del Tecnocampus sigui la d'afavorir el flux de coneixement i connectar-lo al món empresarial per crear riquesa i llocs de treball en sectors emergents.

La presidenta de la Fundació Tecnocampus, la regidora Alícia Romero (PSC), va recordar alguns dels seus antecessors, com els exalcaldes Joan Majó i Manuel Mas, o l'exregidora i primera presidenta de la fundació, Pilar González-Agàpito, perquè van ser ells qui van posar les bases i van definir el projecte per convertir-lo en “l'ecosistema” de la innovació i l'emprenedoria que és ara. Romero va apuntar que amb l'obertura de les instal·lacions, Mataró “acaba un capítol de la seva història”, però també n'obre un altre amb nous reptes de futur per enfortir-lo.

LA XIFRA

6,5
milions d'euros aportarà el ministeri aquest any a través d'un préstec tou per culminar les obres del parc.

LA FRASE

El Tecnocampus és un exemple de com els ajuntaments poden ser protagonistes del canvi de model econòmic
Cristina Garmendia
MINISTRA DE CIÈNCIA I INNOVACIÓ
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.