Economia

Les cambres diuen que les empreses més petites seran les més perjudicades

Els diners de les quotes representen el 60% del pressupost de les cambres de comerç

Asseguren que la meitat de les empreses no paguen res

Les cambres de comerç de Girona, Sant Feliu de Guíxols i Palamós asseguren que la quota que paguen les empreses representen el 60% del pressupost, i que l'eliminació “perjudicaria directament les petites i molt petites empreses gironines, que són les que reben la major part dels serveis que presten les cambres”. Les tres cambres van elaborar ahir un comunicat conjunt després de la reunió que va tenir al migdia el comitè executiu del Consell Superior de Cambres a Madrid, i asseguren que suprimir la quota “produirà un important perjudici a la redistribució de riquesa per l'aportació que fan les empreses de més dimensió, i que es concreta en actuacions camerals cap a les pimes”.

En el comunicat els tres organismes recorden que més de la meitat de les empreses no paguen quota cameral i més d'un 60% o no paguen o tenen una quota inferior als 20 euros l'any. Asseguren també que més de 14.000 empreses utilitzen habitualment els diferents programes i serveis gratuïts que les cambres ofereixen, com per exemple, foment de la internacionalització, promoció del turisme, formació continuada, programes d'innovació i suport tecnològic, promoció aeroportuària i assessorament per a la creació de noves empreses.

En el comunicat expliquen que les accions de les cambres per al desenvolupament de la internacionalització, en els vessants de promoció industrial i turística, “representen una aportació de més d'1.500.000 euros l'any en actuacions en benefici d'aquestes petites empreses”, i que la resta d'activitats “en benefici de les empreses s'apropa als 2.500.000 euros”, amb serveis que intenten aportar solucions per a l'estructura empresarial. (Més informació a la pàgina 32.)

Més de 14.000 empreses utilitzen habitualment els diferents programes i serveis gratuïts que les cambres ofereixen
Més de la meitat de les empreses no paguen quota i un 60% o no paguen o tenen una quota inferior als 20 euros a l'any
L'aportació que fan les empreses de més dimensió es concreta en actuacions camerals cap a les pimes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.