Economia

El ministeri d'Hisenda insta el govern a augmentar els impostos dels catalans

El secretari d'Estat d'Hisenda demana a Mas-Colell en una carta que multipliqui les restriccions previstes al pla d'austeritat

En una carta del 23 de març passat, Madrid explica que la retallada del 10% és insuficient

El ministeri d'Economia i Hisenda ha instat la Generalitat a que apugi els impostos que controla, a més de redoblar els esforços per reduir les despeses. En una carta datada el 23 de març i publicada aquest dissabte per La Vanguardia, el secretari d'Estat d'Hisenda, Carlos Ocaña, comunica al conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, que la retallada del 10% de la despesa de l'administració catalana “no és suficient”.

En l'àmbit dels ingressos, Ocaña transmet a Mas-Colell que aquests “són els que ja coneixes i no es poden contemplar increments excepte que adopteu mesures normatives en el vostre àmbit d'autonomia i amb efectes a 2011”.

En aquest sentit, en el text, el secretari d'Estat d'Hisenda comunica al govern que ha de fer arribar un nou pla que compleixi amb els objectius establerts per al 2011. Segons diu, la primera versió del Pla Econòmic Financer de reequilibri presentat el 31 de gener “no és suficient”. Ocaña declara que només “una aposta per ajustar el dèficit de les administracions als objectius d'estabilitat compromesos reforçarà la credibilitat i reduirà les pressions del mercat” i afegeix que, en canvi, “l'absència d'aquesta decisió erosionarà la reputació de la Generalitat i redundarà en un increment de les tensions financeres”.

Ocaña comenta també que “no ens podem lamentar pel què no es va fer abans” perquè, segons diu, la Generalitat és “responsable” de les seves finances. No obstant això, assegura que si s'haguessin acomplert els objectius de reducció del dèficit el 2010 “el marge per reduir la despesa seria menor, per la qual cosa l'esforç addicional a realitzar seria també molt important”.

El secretari d'estat recorda que la Generalitat va tenir un dèficit del 2,41% i que aquest any s'ha de fer la consolidació de dos exercicis, “recuperant la senda per situar-la en el -1,3%”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.