Economia

Turisme

“Al cel amb els Roca”

El Patronat de Turisme ha convidat setze blocaires d'arreu del món perquè visquin sensacions i les expliquin al moment a les xarxes socials

Tots tenen milers de visitants

L'objectiu és que els blocaires expliquin les sensacions al món a través de les xarxes

“M'he mort quan m'he tirat, perquè ara sóc al cel”, penjava ahir al migdia al Twitter l'alemanya Ivonne Zagermann, mentre dinava al restaurant el Celler de Can Roca de Girona just després d'haver-se tirat en paracaigudes a Empuriabrava. Zagermann és una de les setze blocaires provinents d'arreu del món que durant aquesta setmana visita la Costa Brava i el Pirineu de Girona convidats pel Patronat de Turisme per conèixer de primera mà la demarcació. L'objectiu, segons va explicar ahir la directora del patronat, Dolors Batallé, és “vendre sensacions” i “tenir contacte amb la gent de les comarques gironines” i aprofitar que ells estan permanentment connectats a les xarxes socials, expliquin aquestes sensacions i que es puguin veure a tot el món.

I, de moment, ho estan aconseguint. Des de dimarts que van arribar a Lloret de Mar ja es poden veure diferents vídeos de la passejada en vaixell que van fer des de Palamós a Llafranc o de la baixada en paracaigudes que ahir es van atrevir a fer onze dels blocaires i que han penjat al Youtube. I ho va acabar de rematar amb un dinar al Celler de Can Roca:“El cel és igual al Celler de Can Roca”, va penjar al Twitter Keith Jenkings, amb 25.000 seguidors a aquesta xarxa social o: “Això és una experiència gastronòmica de primera”, escrivia Diego que té 5.000 seguidors només al Twitter. És clar que els germans Roca van ser uns “amfitrions de primera” i “el que fan a la cuina són projectes molt innovadors”, segons Anna Fañanás, que és d'una comunitat de viatgers internacionals que rep la visita de tres milions de persones cada mes.

Però el dia no va acabar aquí. Al vespre, quan el Museu Dalí va tancar portes, els blocaires van poder fer una visita al museu en exclusiva. “És una aventura genial i molt original, perquè en cada moment ens sorprenen”, va assegurar en Diego, que més tard penjava: “Sempre que vinc al museu al·lucino amb Salvador i la seva visió de les coses... quin geni!!”

I sorprendre és l'altra idea dels organitzadors, no explicar fins al darrer moment les experiències que viuran els seus convidats. “Ells saben el perfil del que venien a fer i no saben exactament en què es concreta”, assegurava Batallé. La directora del patronat remarcava que el que han organitzat per als blocaires no és res muntat especialment per a ells, sinó que són activitats que ja existeixen: tornaran a Girona a veure el Temps de Flors, visitaran un celler de la demarcació “perquè coneguin els vins de l'Empordà” i dinaran a l'aire lliure a Cadaqués “perquè puguin gaudir d'un dinar informal sota els arbres”. Però també els espera una sessió de salut i bellesa a Peralada, una visita als pobles medievals de l'interior, visita a la Garrotxa, a més d'una trobada amb Ferran Adrià al Bulli o en Pitxot a Portlligat.

El patronat està convençut que serà una gran promoció per a les comarques gironines, tot i que ara “caldrà conèixer el retorn” de totes aquestes accions. Són blocaires “de primer nivell” dels Estats Units, Anglaterra, Alemanya, Bèlgica, Holanda i l'Estat espanyol que reben milers de visites cada un.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.