Economia

economia

Port Aventura no baixarà dels 3.000 llocs de treball

El nou conveni col·lectiu, signat ahir i vigent per a quatre anys, preveu que no es redueixi l'actual plantilla fixa ni eventual, i millora la flexibilitat horària

La direcció de Port Aventura i el sindicat UGT, majoritari amb uns dos terços dels integrants del comitè d'empresa, van signar ahir el nou conveni col·lectiu que en regularà el marc laboral al llarg dels propers quatre anys. Els signants han lloat que el document “compleix el doble objectiu de garantir una estabilitat tant per als treballadors com per als plans de desenvolupament de l'empresa”, que està immersa en un pla d'inversió per valor de 80 milions d'euros, activat el 2010, que ja ha donat els primers fruits amb l'estrena enguany de l'àrea de Sèsam Aventura.

El nou conveni es fonamenta en tres grans punts. El primer, s'assegura el poder adquisitiu dels treballadors garantint increments anuals de l'IPC real. En segon lloc, preveu nous mecanismes per afavorir la flexibilitat a canvi d'increments salarials. I és que per la naturalesa de les seves activitats, el parc necessita sovint estirar els horaris dels treballadors, i ho vol fer sense allargar la seva jornada laboral ni hores extres. Amb l'acord, s'introdueixen de manera opcional fins a cinc hores de descans intermèdies –és a dir, es pot partir la jornada–, a canvi d'un increment del 10% en la base salarial. En tercer lloc, l'empresa garanteix que en els propers quatre anys mantindrà estable l'actual massa laboral, formada per més de 3.000 treballadors a l'estiu –la majoria fixos i fixos discontinus–, amb la qual cosa es compromet a cobrir les baixes en cas que n'hi hagi, igual que les del personal eventual de reforç, tot i que no entri aquest en el conveni.

El representant de la UGT, Francisco López, ha valorat el pacte perquè creu que “millorarà substancialment les condicions de treball dels treballadors, cosa que el fa més valorable en el context de greu crisi econòmica”. El sindicat CCOO, amb un terç dels representants al comitè, ha decidit en canvi no signar el conveni, perquè no creu que “el redactat en la seva totalitat sigui òptim per als treballadors” de Port Aventura. Fonts de l'empresa palesaven ahir la seva estranyesa per aquesta posició, ja que asseguren que van estar negociant fins aquesta setmana amb CCOO i tot apuntava que hi hauria també acord. Segons el parc, “el conveni reflecteix els tres principals punts del seu programa”.

LA DATA

2015
Fins aquest any
es compromet el parc a cobrir les baixes que hi pugui haver, tant de personal fix com eventual.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.