El viver i centre de negocis de Forallac ja s'ha estrenat amb la previsió que hi hagi 24 empreses

És el segon del Baix Empordà i el setè que es crea a les comarques gironines

El viver d'empreses s'ha creat amb l'objectiu que sigui un dinamitzador econòmic del municipi i de la comarca. Es tracta d'un equipament destinat a l'emplaçament temporal de petites empreses, de nova o recent creació, per tal que els emprenedors puguin disposar d'un conjunt de serveis a un preu assequible, que facilitin el funcionament de la seva empresa durant els primers anys d'arrancada.

La gestió del nou equipament, anomenat Nexes, la porta a terme l'empresa municipal Forallac Progrés. El seu gerent, Quim Gudayol, va explicar ahir que el nou equipament està adreçat bàsicament a empreses de la comarca del Baix Empordà. En total, disposa de vuit naus de 80 m², un gran àmbit per situar-hi despatxos de diferents mides, una recepció, una sala de reunions, oficines d'administració i una nau per fer formació. En una primera fase la previsió és que s'hi puguin instal·lar set empreses i en una segona fase, fins a 24. De manera complementària, es posarà en marxa un centre de negocis, destinat a empreses que vulguin desenvolupar una activitat puntual al municipi o a l'àrea d'influència.

El viver i centre de negocis està situat en una nau construïda en una parcel·la municipal de 9.400 m², al polígon industrial. La seva construcció va costar 604.842 euros, finançats a parts iguals per l'Ajuntament i la Unió Europea, per mitjà del fons Feder. L'adequació de l'espai ha costat 75.000 euros.

Ahir, el nou equipament va ser la seu d'un primer acte oficial des de la seva estrena aquest estiu: l'entrega dels premis del consorci dels vivers d'empreses de les comarques gironines per a projectes emprenedors del 2009.

Les incubadores

L'anomenat «negoci de les incubadores» té com a principal facilitat la creació de noves companyies oferint espais i infraestructures bàsiques a un cost baix. A les comarques gironines hi ha en servei el viver d'empreses de Celrà, el de Sant Feliu de Guíxols, el de Vila Icària a Sant Joan de les Abadesses, el centre d'empreses de les Preses, el viver d'empreses del Consorci Ripollès Desenvolupament, la incubadora del Pla de l'Estany i des d'aquest estiu Nexes, el viver d'empreses i centre de negocis de Forallac. Aquests serveis són membres del consorci dels vivers d'empreses de les comarques gironines, creat l'abril del 2007 a partir de la col·laboració entre diverses institucions públiques i privades del territori i amb l'objectiu de promoure l'emprenedoria i fomentar la creació de noves empreses.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.