Malgrat dissenya una gran ciutat sanitària a l'entrada de la població

Inclou un geriàtric, pisos per a avis, un espai per a malalts mentals i un tanatori

La gran pastilla de terra erma que ara s'estén a l'entrada de Malgrat venint des de Barcelona es podria transformar en pocs anys en un complex dedicat íntegrament a la salut. La zona, que ja té una qualificació d'ús sanitari, fa temps que rep diferents propostes per part de promotors privats que han trobat en el govern local un aliat a l'hora de tirar endavant la construcció d'una ciutat sanitària. Tot i que el procés de moment està en fase embrionària, des del consistori l'alcaldessa, Conxita Campoy (PSC), considera que si la proposta es consolida «canviarà la fesomia del municipi i, sobretot, generarà una oferta de llocs de treball molt important».

37.000 m²

La distribució proposada mostra una primera pastilla de terreny destinada a serveis funeraris. «En aquesta reserva de sòl de 3.000 m² es projecta no tan sols l'edifici funerari amb una sala de vetlla per a 150 persones, sinó també un aparcament i una zona verda», explica Campoy. La següent parcel·la correspon a equipaments públics de cessió en els quals s'aixecarà finalment l'esperada residència per a malalts mentals que la pressió social d'un grup de veïns de Pineda va fer que es rebutgés en aquest municipi. «Les converses amb la Comunitat Terapèutica del Maresme han estat profitoses, i creiem que l'espai és l'ideal», diu l'alcaldessa. En aquest mateixa parcel·la, el govern local vol oferir al Departament de Salut els metres necessaris perquè s'hi pugui aixecar el nou CAP de Malgrat, «sempre que sigui acceptat».

Més que pisos per a avis

En la següent porció de terreny, batejada en el gràfic com a equipaments d'allotjament col·lectiu, s'hi projecta la construcció de pisos tutelats per a avis. «Uns espais concebuts no només com a habitatges, sinó com a llocs on també s'obrin els serveis i equipaments per desenvolupar la vida diària de la gent gran o de les persones amb dependència, com ara botigues i restaurants», reflexiona. Separats per un gran vial, la resta de terrenys es distribueixen en equipaments d'ús assistencial, que es destinarien a residència geriàtrica. «Estem treballant en la viabilitat d'aixecar una o dues residències en funció del grau de dependència dels usuaris», explica Conxita Campoy. La part destinada a equipaments de serveis privats «pot ser ocupada per mútues, clíniques o altres serveis sanitaris.» El projecte també inclou refer la rotonda que enllaça les avingudes Costa Brava i Països Catalans.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.