Móra d'Ebre tindrà el 2011 dos centres d'interpretació del riu que farà servir com a reclam turístic

Un dels espais recordarà el pas de l'exèrcit republicà durant la batalla de l'Ebre

L'alcalde de Móra d'Ebre, Josep Solé, va concretar ahir que l'Ajuntament ha convocat un concurs d'idees i, juntament amb el Comebe, treballa en el projecte El Pas del Riu. L'espai museístic, que té un pressupost total d'uns 200.000 euros, estarà situat davant del Club Nàutic de Móra d'Ebre, a la zona del Galatxo, i s'hi instal·laran un pas amb contraportes i una plataforma des d'on es podrà contemplar el riu. «Serà un atractiu turístic molt important per a Móra d'Ebre i tota la zona», va destacar l'alcalde de Móra d'Ebre. Les obres del centre començaran durant el 2010 i podrà entrar en funcionament el mateix any o a principi del 2011.

Pel que fa al centre promogut per Acuamed, que representarà una inversió d'un milió d'euros –finançats pel Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí–, Solé va manifestar que «encara s'està treballant en el projecte», de manera que es pugui coordinar amb l'espai del Comebe i «un sigui una extensió de l'altre». La idea de l'Ajuntament morenc és que el centre, que es construirà a l'antiga fàbrica tomaquera situada davant del riu, se centri en el paper de l'Ebre al llarg de la història i faci un repàs de les civilitzacions que hi han conviscut. Segons Solé, el projecte estarà enllestit durant el 2010 i el museu podrà obrir les portes el 2011. «Serà un any en què hi haurà els dos centres en funcionament i esperem que vingui més turisme», hi va afegir l'alcalde. A més del de Móra d'Ebre, Acuamed té projectats tres centres d'interpretació més també centrats en el riu Ebre, que es construiran a Aldover, Tivenys i Xerta.

El director general de Turisme, Joan Carles Vilalta, va visitar ahir Móra d'Ebre per conèixer de primera mà l'estat dels dos projectes turístics. Amb relació a l'espai dedicat al pas del riu, Vilalta va manifestar que el fet de convertir una part de la història en un producte turístic «és una prova de maduresa de país i de normalitat», i va recordar que aquesta és una línia que «a Europa funciona a tot arreu», mentre que a l'Estat espanyol, «per por i per excessiva prudència, no ens adonem de la potencialitat que té». El responsable de Turisme hi va afegir que el turisme sovint «és la porta d'entrada al coneixement d'un territori i d'una cultura», i per això a Móra d'Ebre el govern «l'està començant a construir, perquè es tracta d'un producte turístic de primer ordre».

El Comebe també habilitarà el 2010 el centre d'interpretació anomenat Participació Internacional (a la Fatarella), que s'afegirà al 115 Dies, Soldats a les Trinxeres i Les Veus del Front.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.