Albert Serra porta la seva obra menys coneguda a la 10a Macca

Entre les novetats destaquen les sessions de curts que es faran als bars de Cassà

Què millor que empenta i imaginació per fer front a la crisi? Això és el que s'han proposat els membres del Cine Club 8 1/2, organitzadors de la Mostra d'Animació i Curtmetratges de Cassà de la Selva (MACCA), com a principal solució per pal·liar la retallada dràstica del pressupost (fins a un cinquanta per cent) d'aquest any. Sense comptar amb una obligada i màxima depuració de les despeses, és clar.

És així com, malgrat els entrebancs econòmics, la desena edició de la MACCA mantindrà essencialment el mateix nombre d'activitats i, fins i tot, alguna novetat destacada per oferir la seva habitual línia de diversitat, caràcter didàctic i obertura a un gran ventall de públics.

Sense anar més lluny, aquest any es compta amb un invitat d'excepció, Albert Serra. El cineasta banyolí, reconegut internacionalment gràcies a la repercussió dels seus dos films Honor de cavalleria i El cant dels ocells, oferirà una sessió de la seva obra menys coneguda, concretament sis treballs audiovisuals (destaquen Sant Pere de Rodes, L'Alto Arrigo, Rússia, Bauçà i Lectura d'un poema) marcats per la seva personal petja artística; i, que a diferència dels seus llargmetratges, no han gaudit de tanta repercussió.

Una de les novetats més destacades d'aquesta edició serà la projecció de curtmetratges a una sèrie de bars del poble. Dels bars venim als bars tornem és una iniciativa de caràcter experimental, i en la qual col·laboren fins a catorze locals d'oci, que té com a objectiu no només diversificar els espais de la mostra, sinó també arribar a un públic més heterogeni.

Dissabte a la tarda, com sempre, estarà tota dedicada a l'animació. Cromosoma, la productora catalana més coneguda del país, gràcies sobretot a la sèrie Les 3 bessones, en serà la convidada. Com és habitual, Cinètic completarà la jornada oferint una selecció de treballs d'animació infantil, aquest any procedents de Polònia, concretament del festival Ale Kino, de Poznan.

La Cibermacca, un espai dedicat als tallers audiovisuals i amb gran participació del públic, i la celebració del consolidat concurs de curtmetratges ràpids Correcurts completen l'oferta d'aquest any.

El colofó serà diumenge quan s'entregui el quart premi Domènec Torrent i Gelmà, que en aquesta ocasió recau en l'entitat Amics del Cinema de la Vall de Ribes, per la seva incansable tasca per salvar el cinema del seu poble.

PROGRAMA

5 de febrer
Albert Serra. Sala Galà (22.00 h).
6 de febrer
Inici dels Correcurts. Centre Recreatiu (9-11h).
Projecció de l'obra de Cromosoma. Cine Puig d'Arques (17.30 h).
Cinema d'animació infantil de Polònia. Cine Puig d'Arques (18.30 h).
7 de febrer
Cibermacca. Pavelló polivalent (10-21 h).
Espectacle infantil (12.00 h).
Lliurament 4t premi Domènec Torrent i Gelmà. Pavelló Polivalent (17.30 h).
Projecció dels Correcurts presentats. Pavelló Polivalent (20.00 h).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.