Cultura inicia els tràmits per delimitar un entorn de protecció d'Empúries

Vol ratificar els informes arqueològics negatius de l'hostal Empúries

Estudis tècnics, jurídics, arqueològics i d'urbanisme seran necessaris per delimitar una entorn de protecció del jaciment d'Empúries, fins ara inexplicablement inexistent, i incoar el respectiu expedient de declaració d'entorn de Bé Cultural d'Interès Nacional. Així ho va anunciar ahir el director dels serveis territorials de Cultura a Girona, Miquel Sitjar, que ja va admetre la mancança quan va sortir a la llum pública que a l'hostal Empúries es feien obres d'ampliació sense haver fet, en una part de la finca, les prospeccions arqueològiques preceptives. Respecte d'aquest tema, Sitjar va explicar que les obres en aquesta zona no han continuat i no ho faran fins que els arqueòlegs dels serveis ratifiquin sobre el terreny l'informe negatiu (no hi ha restes) elaborat per l'empresa contractada pel promotor de les obres. L'objectiu, segons Sitjar, és ratificar la correcció de les obres i evitar suspicàcies: «Entenc la inquietud del propietari de l'hostal –va dir ahir Sitjar–, però crec que amb això l'ajudem per tal de no donar més arguments a la gent que està predisposada a no acceptar l'actuació.»

Pel que fa a la resta d'assumptes que es van tractar en la darrera comissió de patrimoni, Sitjar va explicar que van aprovar parcialment el projecte d'arranjament de la sala d'exposicions de Sant Nicolau de Girona, on es podrà arreglar la coberta i fer uns serveis, però no es podrà instal·lar l'aparell de climatització previst per l'impacte que representa. La comissió ha recomanat d'altres alternatives, com ara un terra radiant. Pel que fa a la portada de Ripoll, la comissió va donar llum verd a la reforma de la coberta del nàrtex del monestir, que permetrà evitar l'acumulació d'humitat dins i, per tant, la degradació de la portada. La comissió també va aprovar el projecte de rehabilitació del vapor de la Burés d'Anglès, així com la construcció de dos habitatges aparellats al sector Els Horts, de Peratallada, dins l'entorn de protecció del BCIN. La comissió va deixar en suspens el permís per realitzar una intervenció arqueològica prèvia al presbiteri de la Catedral de Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.