cultura

Recomanen més coordinació entre els agents culturals a Girona

El juliol, es presentarà el pla estratègic

Projectes amb la complicitat de tots els agents, més coordinació entre el sector públic i privat (que massa sovint no es té prou en compte), una suma d'esforços amb la universitat i un reforç del binomi educació-cultura. Aquestes van ser algunes de les conclusions que es van exposar, després del treball que van portar a terme prop d'un centenar de persones distribuïdes en sis tallers de treball.

El pla estratègic de cultura de Girona, que impulsa l'Ajuntament en col·laboració amb el Consell de les Arts i de la Cultura de Girona, té com a objectiu planificar l'acció cultural que es durà a terme en els pròxims anys. La presentació es farà el juliol i es volen incorporar idees i recomanacions aportades per les persones que van participar en els tallers, moltes de les quals tenen una trajectòria molt àmplia en l'àmbit cultural.

Cultura com a eix central

Aquest pla, que està desenvolupant l'empresa ICC Consultors, s'està preparant des de final del 2009 per tal de situar la cultura com a eix central de la política ciutadana.

Crear espais públics nous dedicats a la cultura, implicar més els universitaris i els joves en general perquè formin part del moviment cultural de la ciutat, tenir més veus comunes representatives en el món cultural, buscar nous usuaris, fer un estudi de l'impacte econòmic de la cultura a Girona i la cultura com a vehicle de cohesió social. Aquestes van ser algunes altres de les propostes que es van posar sobre la taula. Les línies estratègiques amb què es va treballar ahir es van centrar en Girona com a ciutat que lidera l'entorn cultural, la cultura com a eix central del model de ciutat de Girona, el desenvolupament cultural com a projecte compartit, la cultura com a oportunitat de desenvolupament econòmic, la cultura al servei de la cohesió social, i l'aposta per la creativitat i la contemporaneïtat en la ciutat de la memòria. «Ara tenim una feina important de cuinar tot aquest material i reflectir-lo en el pla», van destacar els organitzadors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.