cultura

«Mudança» és una instal·lació que reflexiona sobre la transformació urbanística

Què fer quan la vida es convertix en mercaderia, quan s'obliga sistemàticament a la mudança darrere d'un suposat desenvolupament urbanístic, quan et veus exiliat de la teua pròpia casa sense tindre on anar ni tan sols voler anar a cap altre lloc?

Aquesta és la pregunta que es fa l'artista de Puçol Xavier Alcàcer en veure les grans transformacions urbanístiques que patix la ciutat de València, que fan desaparéixer barris sencers amb una personalitat molt marcada per a donar lloc a noves barriades, obligant a una forçada i dolorosa mudança física -però també emocional- el veïnat que la conforma, fent desaparéixer costums, tradicions, maneres d'entendre la ciutat i la vida. Fruit de l'anàlisi i la reflexió que fa l'artista sobre la percepció d'aquesta realitat és la instal·lació Mudança, que es podrà visitar del 25 de juny a l'1 d'agost a Cal Gallo-Espai d'Art de Massalfassar.

Mudança recull una experiència personal narrada pels protagonistes, veïns del barris de la Punta, el Carme i el Cabanyal i embalada en petites caixes de fusta de pi. L'espai i l'atmosfera que l'artista pretén recrear és com el d'un magatzem de mercaderia, com un guardamobles on està aparcada la vida de les persones forçades a marxar de casa, del seu barri, deixant darrere un passat impossible de recuperar.

Xavier Alcàcer, amb un llenguatge contemporani que combina els objectes amb l'audiovisual, crea un discurs atemporal i ens el narra en clau d'actualitat. Alcàcer, que es considera a si mateix un creador interdisciplinar, va nàixer a Puçol l'any 1981, té estudis d'Arts Gràfiques i està llicenciat en Belles Arts.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia