cultura

La segona fase

L'Alfolí de la Sal, destinat a ser centre de dinamització cultural de l'Escala, crema etapes en la rehabilitació

L'Alfolí de la Sal, un edifici singular de l'Escala, que data de finals del segle XVII, i que està catalogat com a bé cultural d'interès nacional (BCIN), i per tant, està protegit, està a punt d'entrar en la segona fase de les obres de rehabilitació, la penúltima, que està previst que comencin aproximadament en el termini d'un mes, tal i com ha anunciat l'Ajuntament de la vila. Per tal que comenci aquesta fase només falta que l'Institut Català del Sòl (Incasol) finalitzi el procés de licitació de les obres, que ja va iniciar, amb l'adjudicació d'aquestes. En aquesta segona fase de les obres s'han de finalitzar els treballs sobre l'estructura iniciats en la primera –s'hi van recuperar uns forjats de plantes superiors que havien desaparegut– i dur a terme instal·lacions necessàries per poder rematar les obres en una tercera fase, l'última, que ha de permetre l'ús de l'equipament.

En la tercera fase està previst procedir a la museïtzació de l'immoble i l'adequació d'espais per als diversos usos que estan projectats. Un equip dirigit pel catedràtic d'Història de l'Art i especialista en Patrimoni Cultural i Museologia, Eduard Carbonell, és qui redacta el pla director que ha de definir els usos d'aquest edifici, un veritable centre de dinamització cultural de la vila, ja que el Consell de Cultura i Patrimoni de l'Ajuntament es decanta perquè l'Alfolí faci funcions diverses, com ara d'arxiu i museu, però també que s'hi puguin fer actes diversos de caire cultural i s'hi puguin instal·lar exposicions, a més de condicionar un espai d'interpretació de la història local. El consistori ja ha tramitat, per poder fer la tercera fase, una petició d'ajut provinent de l'1% cultural del Ministeri de Foment. L'alcalde, Estanis Puig, ja s'ha reunit amb responsables ministerials per tal de sol·licitar una subvenció màxima de 450.000 euros, sobre un pressupost de 600.000, és a dir, el 75 % de l'import. En les dues fases anteriors, les obres ja havien rebut sengles ajudes provinent de l'1% del Ministeri de Foment.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.