Cultura

La contraportada

‘Karma Chameleon'

Ahir es va presentar en públic English Culture Club (ECClub), una iniciativa pionera a Catalunya promoguda per la revista Catalonia Today i Abacus

El 1983 el grup de pop Culture Club, liderat per Boy George, arrasava a les llistes d'èxits de tot el món amb el tema Karma Chameleon. Vint-i-vuit anys després es crea a casa nostra un altre Culture Club, l'ECClub, que llegit sona isiclab, és a dir, easy club, club fàcil. Li vaticinem un èxit com el d'aquella cançó, tot i que a proporció nacional, perquè les activitats previstes tindran lloc a vint botigues Abacus de tot Catalunya i el País Valencià.

La publicació mensual Catalonia Today –amb un tiratge de prop de 16.000 exemplars, 4.000 descàrregues, 4.500 subscriptors, editada pel Grup Hermes i dirigida per Germà Capdevila– i la cooperativa Abacus –fundada el 1968 i amb 750.000 socis– s'han unit per posar en marxa una iniciativa amb què es vol millorar el nivell d'anglès de qui s'hi apunti i oferir un oasi lingüístic als anglosaxons que viuen a casa nostra.

I aquí tenim la part camaleònica de la proposta, perquè hi ha activitats per a tots els gustos (i diuen que per a gustos, colors): grups de lectura, tasts de vins, visites guiades, xerrades, excursions, conferències, cinema, viatges, teatre...

Ahir al vespre es va inaugurar el club a la botiga Abacus del carrer Còrsega de Barcelona. Hi van parlar Miquel Berga, per part de la revista, i Miquel Àngel Oliva, per part de la cooperativa, però l'estrella va ser el president d'honor de l'ECClub, el sempre simpàtic autor anglès Tom Sharpe, que va improvisar un discurs arrossegant les síl·labes amb tant d'esforç com les cames, però amb aquella dicció teatral que els britànics reben per via genètica i transitant de l'anècdota a la sentència i de la ironia al sarcasme que un públic devot agraïa amb sonores riallades. Alguns socis d'honor que es va deixar veure van ser Matthew Tree, Terry Parris i Martin Kirby, i es van excusar John Carlin, Màrius Serrà i Josep Vallverdú. Per la banda institucional van voler donar el seu suport la conselleria d'Ensenyament, els consolats de la Gran Bretanya i dels Estat Units, el British Council... S'hi respirava un bon karma. I és que Abacus i Catalonia Today es mereixen les congratulations de tothom. Per cert, que Congratulations és una cançó que va ser un èxit de Cliff Richard, el 1968, quan naixia Abacus.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.