Successos

Judicial

La revista ‘Cafè amb llet', als tribunals

Ahir es va fer l'audiència prèvia al judici en relació amb la demanda que Josep Maria Via, president del Parc de Salut de Barcelona, va presentar contra la revista Cafè amb Llet. Via demana a Albano Dante i Marta Sibina, editors de la revista, una indemnització de 20.000 euros perquè considera que s'ha malmès el seu “honor” i la seva “imatge professional”.

Prop de dues-centes persones es van concentrar a les portes de la Ciutat de la Justícia per mostrar suport als dos editors de la revista. Abans de la declaració, Sibina va llegir un comunicat en què demanava que hi continuï havent “mitjans lliures l'únic objectiu dels quals sigui amb el ciutadà”. Joan Herrera, secretari general d'ICV, també els va fer arribar un missatge de suport a través de les xarxes socials, en què desitjava ànims als dos editors, que van a la Ciutat de la Justícia pel fet de “fer de periodistes”.

La revista ha publicat reiteradament presumptes irregularitats a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, i va penjar un vídeo a internet titulat El major robatori de la història de Catalunya, sobre el sistema sanitari català en general i sobre la Corporació en concret. Ja ha rebut unes tres-centes mil visites, sumant la versió catalana i la castellana. Malgrat que la demanda els ha arribat per Via, els reportatges publicats tenen com a centre de la diana, majoritàriament, Ramon Bagó, exalcalde de Calella i president del Grup Serhs. Xavier Crespo, exalcalde de Lloret de Mar i diputat de CiU, que també ha aparegut en algunes de les notícies i vídeos, va anunciar la setmana passada que també tenia intenció de demandar-los.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.