Societat

L'alpinista mort a l'Himalaia és en Martí Gasull, fundador de la Plataforma per la llengua

Hi ha vuit alpinistes més que estan desapareguts, mentre que tretze més ja han pogut ser rescatats

L'accident s'ha produït als 7.000 metres d'altura i les condicions climatològiques han complicat molt les tasques de rescat

Una allau ha escombrat escaladors i els seus campaments a la muntanya més alta del món, al nord-oest del Nepal, i ha matat nou alpinistes, entre els quals hi ha Martí Gasull, de 43 anys, veí de Barcelona, i fundador i un dels membres més actius de la Plataforma per la Llengua. Almenys tretze persones ferides han estat rescatades per helicòpters i traslladades a Katmandú, i hi ha vuit alpinistes més que estan desapareguts.

La Plataforma ha penjat una nota a la seva web per donar a conèixer la notícia i expressar el condol a la família de Gasull:

“Mort en un accident de muntanya al Manaslu (Nepal) Martí Gasull, sens dubte en aquests moments el principal activista i lluitador per la llengua catalana al nostre país. Activista per la llengua i la cultura catalana. Fundador i màxim impulsor de la Plataforma per la Llengua, de qual n'era dirigent. Independentista i apassionat de l'alta muntanya, compromès amb la llengua, la cultura catalana, i prou conegut per la seva humanitat i compromís en la lluita pel nostre país. La Plataforma per la Llengua expressa el seu més sentit condol a la família”.

L'accident s'ha produït als 7.000 metres d'altura i les condicions climatològiques han complicat molt les tasques de rescat dels alpinistes.