El jutge fa seure Camps al banc dels acusats per un presumpte delicte de suborn

Un jurat popular jutjarà el president valencià pel cas dels vestits

En una interlocutòria, el jutge manté que no té cabuda ni el sobreseïment lliure ni l'arxivament de la causa perquè hi ha «prou indicis racionals» per considerar que els fets investigats en el cas Gürtel podrien ser constitutius d'un delicte de suborn previst i penat en l'article 426 del Codi Penal. Així, acorda obrir judici oral contra Camps; el seu número dos en el PP valencià, Ricardo Costa; l'exvicepresident del govern valencià Víctor Campos, i l'excap de gabinet de la Conselleria de Turisme Rafael Betoret. En la interlocutòria s'estableix l'obertura de judici oral pel pròxim dia 15 a 2/4 d'11 del matí. En la compareixença, les acusacions hauran de concretar la imputació, i les defenses al·legaran el que consideren oportú, podent sol·licitar de nou el sobreseïment. La resolució de Flors, a la qual es pot presentar recurs en un termini de cinc dies hàbils, és fruit de la investigació que va iniciar l'abril, en el marc de la qual va prendre declaració a Camps i a la resta d'imputats per, suposadament, haver rebut regals –vestits– de la trama liderada per Francisco Correa, a la presó, a canvi d'adjudicació de contractes.

El PP li fa costat

El PP manté intacta la confiança en Camps, que segons va informar la Presidència del govern valencià recorrerà contra la decisió judicial, i confia en la seva innocència.

L'IMPUTAT

FRANCISCO CAMPS
PRESIDENT DEL GOVERN VALENCIÀ I DIRIGENT DEL PP
Tot i la decisió del jutge, el PP va dir que confia en la innocència de Camps.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.