Canals

La Bisbal

BAIX EMPORDÀ

Terra de ceràmica

La Bisbal d’Empordà ofereix una oportunitat immillorable per conèixer el món de la ceràmica

Només cal passejar pels carrers de la Bisbal per adonar-se del pes de la ceràmica, tan en el passat com en el present de la ciutat. Les esveltes siluetes de les xemeneies industrials o la presència d’un munt de botigues a la travessia principal, en són dos bons testimonis. La marca Ceràmica de la Bisbal és, a més a més, un distintiu d’origen protegit a l’àmbit de la Unió Europea. La ruta que proposem, doncs, pren com a fil conductor un producte que podem contemplar als aparadors i el museu Terracotta, elaborar en un dels molts tallers i, fins i tot, comprar a qualsevol de les múltiples botigues. Una de les propostes més atractives és la visita al taller de diversos ceramistes, amb la qual cosa aconseguim que sigui el mateix artesà el qui expliqui el procés de producció i podem participar directament el l’elaboració de les peces, una activitat recomanable per a tota la família.

El recorregut ha d’incloure, lògicament, una visita al museu de la terrissa i la ceràmica de la Bisbal d’Empordà, el Terracotta. L’equipament està ubicat en una antiga fàbrica, la qual cosa constitueix un atractiu en si mateixa, ja que permet resseguir les diferents fases de producció. El museu disposa d’un fons de més de sis mil peces entre peces de ceràmiques i estris relacionats amb el procés productiu. La major part d’aquests han estat cedits pels fabricants de la població. A banda d’aquest material local, la col·lecció també aplega una important col·lecció cedida per la Generalitat i que inclou més de mil atuells de les illes Balears i la península.

Cliqueu aquí per a més informació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia