Un nivell superior

Des de la seva arribada, ara fa cinc anys, la popularitat de l'escúter X-Max no ha parat de créixer. S'ha convertit en tot un referent per l'estil, la conducció dinàmica i l'excel·lent capacitat de càrrega

La competència en el mercat dels escúters és ferotge i l'empenta amb què les marques lluiten és, en aquests moments, una notícia realment encoratjadora. Yamaha, per exemple, tira de calaix d'un dels seus supervendes dels últims temps per apropar-lo cada cop més al totpoderós T-Max, que ha esdevingut una mena de mirall per a la resta de productes del mateix segment. I per millorar l'X-Max, el germà petit d'aquest rutilant escúter d'altes prestacions, se l'ha impregnat de l'essència que caracteritza el de 500 cc.

Si els anteriors X-Max de 125 cc i 250 cc ja eren esportius i força cosmopolites, Yamaha ha optat per crear una moto des de zero per reforçar-ne el disseny, augmentar la qualitat d'alguns components i incrementar la capacitat de càrrega. Aquestes vicissituds funcionals i d'equipament, i alhora estètiques, s'han reforçat amb una part cicle també de nova factura, amb xassís variat de geometries més definides i una forquilla davantera més ben posada a punt, que sense reduir la maniobrabilitat del conjunt el fa més ferm i segur en desplaçaments fora de la ciutat.

Més a prop del germà gran

En aquest segment tan competitiu hi ha un aspecte fonamental que molt sovint decanta la balança en el moment de decidir. En referim al disseny. I és per això que els responsables de la imatge del nou Yamaha X-Max s'han posat les piles, i de quina manera, per aconseguir que les dues versions (125 i 250 cc) siguin totalment bessones i que, alhora, tinguin una aparença i fesomia clavada a la del escúter que a hores d'ara marca la pauta: el seu germà gran, el T-Max.

Així, doncs, s'ha intervingut sobretot en la part frontal, se li ha donat una mica més de volum i força i també s'ha guanyat superfície per protegir més els ocupants i minvar les turbulències. Aquesta zona també és més rígida, i el parabrisa i la instrumentació queden fixats sense moviment, no com amb abans, que giraven conjuntament amb el manillar. El grup òptic davanter és més semblant al del T-Max i reforça l'estètica del conjunt, i els intermitents queden ara perfectament integrats en els extrems del carenat.

Els canvis en els motors no han estat gaire significatius. Els resultats, la durabilitat i l'excel·lent rendiment que han demostrat fins ara han fet innecessari modificar allò que funciona a la perfecció. Però sí que s'ha volgut donar un plus més optimitzant i millorant la linealitat de l'embragatge, a fi que la corba de potència sigui encara més progressiva i no baixi gens el rendiment a règims mitjans. A més, la relació final també s'ha variat per aconseguir que en el primer recorregut del puny del gas hi hagi una mica més de força i empenta.

MOTORS: Monocilíndrics. 124 cc (14 CV) i 249 cc (20,4 CV i 21 Nm). 4 temps. ALIMENTACIÓ: Injecció electrònica. ENGEGADA: Elèctrica. REFRIGERACIÓ: Líquida. CANVI: Embragatge automàtic. SUSPENSIONS: Forquilla convencional / Doble amortidor. FRENS: Doble disc 267 mm /Disc 240 mm. ALTURA DEL SEIENT: 0,775 m (125 cc) i 0,792 m (250 cc). DISTÀNCIA ENTRE EIXOS: 1,545 m. PES: 180 Kg (250 cc). DIPÒSIT GASOLINA: 11,8 litres. PREUS: 4.049 euros (125 cc) i 4.599 euros (250 cc).

Gran capacitat

El nou escúter X-Max ofereix una mica més de capacitat que la versió anterior. Segueix podent encabir dos cascos integrals sota el seient i actualment alguna coseta més, com ara una bossa de contingudes dimensions.

Suavitat o poder

Aquest escúter és disponible en dues versions motrius. La de 125 cc és més suau i còmoda, i es pot conduir amb permís B de cotxe. L'altra, de 250 cc, és més poderosa i ferma, i ofereix un rendiment d'allò més bo.

Més opcions

En la versió 2010 del X-Max, Yamaha ha incrementat la llista d'opcions. Hi ha pantalles davanteres de diverses altures, suport per a navegadors, protectors laterals i de mans, etc. I, com a novetat, els cascos Bye, exclusius de la marca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.