Necrològiques

Josep Maria Roglan

Compositor de sardanes, també estava vinculat al món de l'havanera i el cant coral

El compositor de sardanes Josep Maria Roglan, vinculat també al món de les havaneres i el cant coral, va morir dissabte passat als 66 anys.

Nascut a Molins de Rei el 27 de novembre del 1946, va ser principalment compositor de sardanes i sardanes revesses, la modalitat que pretén ocultar els passos de curts i de llargs als dansaires perquè esbrinin la tirada mitjançant l'oïda musical i diverses operacions matemàtiques. Algunes de les seves sardanes més conegudes són Bell esplai, Concert de tardor, Molins de Rei, ciutat gegantera o Sempre endavant. D'altra banda, Dalt l'esvelt Monteixo va aconseguir el 3r premi Joaquim Serra 1981 i Mariona, el primer accèssit del concurs musical del 25è Aniversari de la Unió de Colles Sardanistes (UCS) 1984. En relació amb les revesses, es poden destacar composicions com ara L'alcalde Garrofa, Quins nassos! o Revessa n. 12.

Roglan era membre i director del grup d'havaneres Morralla i també va encapçalar els grups d'havaneres Els Llobarros del Llobregat i Els Pirates. La seva havanera més famosa és La barca xica. A més, va treballar per al món coral com a director de la Coral de l'Agrupació Folklòrica, de Molins de Rei.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.