cultura

Malestar per la Mediateca

El sector de l'art està molest pel recent desmantellament de la Mediateca de Caixafòrum de Barcelona, un centre amb gairebé 20 anys d'història que va néixer com una pionera i visionària biblioteca al servei de la cultura audiovisual i musical contemporània i que, en l'última dècada, s'havia especialitzat en media art.

El sector ha expressat la seva indignació i tristesa pel que considera “la fi” de la Mediateca en un escrit impulsat per l'artista Antoni Muntadas; l'escriptor, curador i també artista Eugeni Bonet, i l'historiador de l'art Antoni Mercader. El manifest, que porta per títol Reaccionem contra el tancament de la Mediateca a Caixafòrum, ja té desenes d'adhesions i de suports, i van en augment.

L'Obra Social de La Caixa va tancar el passat dia 16 l'espai que la Mediateca ocupava a la vella fàbrica Casaramona, alhora que va desactivar la seva web. Al mateix lloc vol obrir, amb vista a final d'any, un innovador laboratori per fomentar l'esperit emprenedor dels escolars. Des de l'Obra Social de La Caixa han declinat fer declaracions, tot i que sí que han volgut deixar molt clar que els fons sobre media art es poden continuar consultant a Caixafòrum amb reserva prèvia. Pel que fa a la resta de materials audiovisuals i musicals, s'està negociant amb altres institucions per tornar-los a fer accessibles. En l'escrit de protesta, el sector alerta de la “possible migració” d'aquests fons “lluny de Barcelona”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.