Urbanisme

URBANISME

Alumnes, esportistes i veïns faran ús del pavelló del Montfalgars, a Girona

El col·legi té un equipament cobert per primer cop en trenta anys

Clubs i veïns de Santa Eugènia i Can Gibert ocuparan l'espai fora de l'horari escolar

El barri de Santa Eugènia de Girona ja té a punt el segon pavelló. És dins el col·legi públic Montfalgars i donarà servei als alumnes de l'escola, però alhora als esportistes i veïns dels barris de Santa Eugènia i Can Gibert. El del Montfalgars és el setè pavelló municipal de Girona.

L'equipament serà inaugurat d'aquí a uns dies. La pista central fa 44 metres de llargada per 23 d'amplada, i s'ha construït perquè sigui “com més polivalent millor”, assenyala la regidora d'Educació i Esports de Girona, Isabel Muradàs.

Fins a dos quarts de cinc de la tarda el pavelló Santa Eugènia-Montfalgars serà per a les activitats del col·legi. Des de dos quarts de cinc i fins a les set, hi haurà la franja per a les activitats extraescolars. La directora de l'escola Montfalgars, Montserrat Felipe, diu que les activitats de fora de l'horari de les classes van a càrrec de l'AMPA del centre i les de dues escoles més, el Dalmau Carles i el Santa Eugènia.

El voleibol

A partir de les set de la tarda i els caps de setmana s'hi faran activitats de lleure, que organitza l'Ajuntament, i els entrenaments i els partits de clubs esportius, sobretot l'AVAP de voleibol, que abandonarà el pavelló de Santa Eugènia.

El nou equipament ajudarà a “descongestionar el pavelló de Santa Eugènia”, diu Muradàs. Però el teixit associatiu de Santa Eugènia i Can Gibert és actiu. “L'escola, el barri i la ciutat necessitaven un pavelló, però la vida esportiva de les entitats gironines és tremenda i no podem atendre les seves necessitats tal com voldríem. Ja fem curt.”

El nou pavelló és el primer que serà d'ús preferencial d'una escola. L'Ajuntament ja gestiona pavellons (Fontajau, Palau, Palau 2, Pont Major, Vila-roja i Santa Eugènia), però els fa servir tot el dia per a les escoles i activitats de lleure per a adults.

La Generalitat, l'Ajuntament de Girona i la Diputació han finançat l'obra, que ha costat 1,2 milions d'euros i que s'ha fet en cinc mesos.

LA FRASE

L'escola, el barri i la ciutat necessitaven un pavelló, però ja fem curt per la bona vida esportiva dels clubs
Isabel Muradàs
REGIDORA D'EDUCACIÓ DE GIRONA

L'ús de la biblioteca Montfollet

L'escola Montfalgars, a tocar del terme municipal de Salt, va començar a funcionar el 1981 (infantil) i el 1984 (primària) i ara podrà disposar d'un pavelló per primer cop. “Estem molt il·lusionats”, diu la directora del centre, Montserrat Felipe. El pavelló té una doble entrada: per l'escola i pel carrer.

Igual que amb el nou pavelló, la directora de l'escola del barri de Santa Eugènia explica que ja fan un ús compartit de la biblioteca escolar, la Montfollet. Aquest espai és de l'escola, però té una entrada exterior per la qual poden accedir-hi usuaris més enllà de l'horari lectiu. “És bo que s'usin tots els espais públics”, destaca Felipe. La biblioteca Montfollet, que va rebre un premi estatal de bones pràctiques el 2011, es va inaugurar fa cinc anys. “Gent de dins i de fora l'escola la utilitza. Va molt bé”, indica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.