Opinió

PLAÇA MAJOR

Persecució jurídica del català

Continua la persecució jurídica contra la llengua catalana. Porten al jutjat el reglament del català de la Diputació de Girona. La persecució política durant els períodes de governs dictatorials que va patir Catalunya va ser molt greu i va tenir uns efectes que encara avui dia sofrim. Com que en un règim democràtic no seria ben vista una nova persecució política, ara l'espanyolisme ha reobert la caixa dels trons amb una persecució jurídica del català. Per fer això, es basen en unes lleis injustes que permeten que a l'Estat espanyol els ciutadans de la nació castellana puguin expressar-se normalment en la seva llengua pròpia i els de la nació catalana no.

De tota manera, des de l'ADAC els agraïm el sentit de l'oportunisme, ja que aquestes actuacions abans de les eleccions al Parlament de Catalunya poden servir per promoure el vot independentista i reduir l'abstencionisme. No hi ha dubte que el recurs ens demostra que l'única forma possible que els catalans puguem normalitzar la nostra llengua és tenint un estat propi. En un estat monolingüe no hi ha cabuda per a les altres llengües, i per fi sembla que tothom n'és conscient. Per tant, com que és impensable de canviar la Constitució per tal que l'Estat espanyol pugui ser un estat plurilingüe a l'estil de Suïssa, només ens queda l'opció de tocar el dos. L'organització que presenta el recurs es desacredita a si mateixa des del moment que diu que promou el bilingüisme però no el practica, ja que la seva pàgina web és escrita íntegrament en llengua castellana, sense cap opció de canviar de llengua. A més, només cal mirar quins llibres promouen (La raza catalana, Núcleo doctrinal del catalanismo) per veure com el que intenten fomentar és l'odi i la separació entre la nació castellana i la nació catalana. El següent pas d'aquesta organització serà lluitar perquè el català deixi de ser la llengua vehicular de l'ensenyament. És evident que estem davant de l'inici d'una campanya en contra de Catalunya, de la llengua catalana i dels catalans, amb l'intent de criminalitzar el catalanisme i de trencar la convivència pacífica que des de sempre hi ha hagut a Catalunya entre els catalanoparlants i els qui parlen altres llengües diferents. La solució és a les nostres mans; si volem salvaguardar la nostra llengua (l'Estat espanyol, monolingüe per definició, no ho farà mai), ja sabem quin ha de ser el nostre vot.

Grup d'Opinió de l'Ateneu d'Acció Cultural

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.