HANDBOL

LLIGA DE CAMPIONS

El Barça obté el bitllet per a la final a quatre de Colònia

El conjunt blaugrana aconsegueix el seu objectiu després de vèncer en l'inexpugnable Veszprém Arena

El FC Barcelona Borges no faltarà a la primera final a quatre de la lliga de campions d'handbol. L'equip blaugrana va ser el primer a segellar el bitllet per a Colònia (29 i 30 de maig) i ho va fer amb un avís per a tots els conjunts que s'hi classifiquin, amb una victòria de prestigi en el Veszprém Arena, un escenari que havia estat del tot inexpugnable des de fa més d'un any. El repte no va ser gens fàcil. Tot i els sis gols de marge aconseguits al Palau Blaugrana (33-27), Xavi Pascual ja havia avisat que no pensaven especular amb el resultat i que l'objectiu a Hongria era tornar a aconseguir la victòria. El Veszprém, esperonat pels 7.000 espectadors que omplien el pavelló, va manar durant uns 48 minuts, però va acabar sucumbint a la superioritat física dels blaugrana i va abaixar els braços quan va comprovar que la remuntada ja era del tot impossible.

El Veszprém, contagiat per l'ambient, va sortir a la pista excessivament revolucionat. Al minut 4, Renato Sulic, el jugador de l'equip hongarès més destacat al Palau, ja havia rebut dues exclusions absurdes. El Barça no va saber treure profit d'aquesta situació i el resultat, amb mínimes rendes blaugrana, es va mantenir equilibrat durant els primers 10 minuts. A partir d'aquí, Pascual va apostar per un doble pivot, amb Rutenka i Noddesbo, però la variant tàctica no va funcionar. Els llançaments exteriors no entraven i el Veszprém, amb un Gergo Ivancsik estel·lar, va anar prenent la iniciativa. La renda local s'incrementaria fins al 16-10 que igualava momentàniament l'eliminatòria. En aquesta fase del partit, el tècnic blaugrana ja havia rectificat per retornar a un sol pivot ofensiu, i fer entrar en les rotacions Garabaya, Igropoulo i Iker Romero. La reacció catalana, però, va arribar des dels extrems. Curiosament, el porter del Veszprém, l'exblaugrana Peric, havia reptat els dos petits del Barça ordenant als seus companys que es preocupessin dels llançadors de la primera línia perquè dels extrems ja se'n cuidaria ell. Un comentari desafortunat i que va resultar tot un estímul per a Víctor Tomàs i Juanín García, que van evidenciar el seu excel·lent moment de forma i es van convertir en dos homes clau del duel, amb la consecució d'11 i 8 gols, respectivament.

Amb tot, a l'inici de la segona meitat el Veszprém encara somiava en la remuntada després d'una pèrdua de Nagy (21-15). Va ser l'últim cop que l'equip de Mocsai Lajos igualava els sis gols de marge. El Barça, amb un 5-1 defensiu, impedia que el conjunt local anotés amb tanta facilitat. En atac, Rutenka, que es va mostrar impassible davant la duresa hongaresa, va començar a deixar anar el braç, mentre que Tomàs i Juanín continuaven imprimint un ritme impossible des dels extrems. Tot plegat, va provocar que les diferències s'anessin reduint gradualment fins al punt que el Barça va quedar en disposició d'aconseguir la victòria. L'ambient al Veszprém Arena s'havia refredat. Ni les dues aturades consecutives de Fasekas –va substituir Peric a la segona meitat– a dos penals executats per Juanín van servir per gran cosa. Rutenka va empatar a 33 i Iker Romero va segellar un triomf de prestigi i tota una advertència als rivals del Barça amb vista a la final a quatre de Colònia.

QUARTS DE FINAL

Partits de tornada
Veszprém-Barça:
33-34
27-33 (anada)
Montpeller-Txekhov.:
32-27
27-32 (anada)
Ciudad Real-Hamburg:
19:00 h
22-26 (anada)
Kiel-Rhein-Neckar:
17:15 h
29-28 (anada)
MKB VESZPRÉM
33
FC BARCELONA BORGES
34
MKB VESZPRÉM:
Peric (Fazekas); T. Ivancsik (2), Vilovski (4), Sulic (1), Lushnikov, Lapcevic (-), G.Ivancsik (10, 5p) –equip inicial–; Vujin (6), Eklemovic (2), Pérez (5), Terzic (1), Gulyas (2) i Sesum.
FC BARCELONA BORGES:
Saric (Barrufet); Tomàs (11), Nagy (4), Noddesbo (2), Sarmiento (1), Hansen (2), Juanin (8, 3p), –equip inicial–; Jernemyr, Boldsen, Iker Romero (1), Igropulo, Rutenka (4) i Garabaya (1).
PARCIALS:
2-2, 5-6, 10-7, 12-9, 16-12, 19-15; 21-17, 23-21, 27-25, 29-27, 32-32 i 33-34.
ÀRBITRES:
Geipel i Helbig.
Exclusions:
Igropulo (21'), Jernemyr (46') i Garabaya (57'), del Barça Borges.
Expulsió:
Sulic (48'), per acumulació.
PÚBLIC:
Uns 7.000 espectadors.

El Txekhovskie, classificat pels penals

El Txekhovskie es va afegir al Barça en la final a quatre després d'eliminar el Montpeller als penals, una situació molt inusual en l'handbol. L'equip francès, sense Karabatic lesionat, va ser capaç d'igualar l'eliminatòria amb idèntic resultat que a Rússia (32-27), però en la tanda de penals va fallar. Avui serà el torn del Ciudad Real, que ha de remuntar quatre gols a l'Hamburg en el Quijote Arena (26-22) i del Kiel, que la setmana passada ja va ser capaç de vèncer Rhein-Neckar a domicili (28-29).

Les entrades per als abonats, a partir de dilluns

Els socis amb abonament al Palau Blaugrana tindran prioritat durant tot dilluns per comprar les localitats per a la final a quatre. Se'n podran demanar un màxim de quatre per a cada soci abonat. La venda es farà íntegrament per internet a través del lloc web del club, www.fcbarcelona.cat. A partir de dimarts i fins dimecres s'obrirà un nou període de venda per als socis sense abonament al Palau. En cas que hi segueixi havent abonaments disponibles, el dijous 6 de maig s'obrirà la venda per al públic en general. Els paquets d'abonaments permet presenciar quatre partits –les dues semifinals, el partit pel tercer i quart lloc, i la final– i els preus oscil·len entre els 45 i els 180 euros.

El Granollers, a punt per a la remuntada

El Fraikin Granollers ha preparat amb tota meticulositat el duel d'aquest migdia (2/4 d'1 pel 33), en què ha de remuntar quatre gols contra l'Steaua de Bucarest (32-28) si vol tornar a jugar una final de la recopa. «Hem de defensar bé, amb rigor i jugar ràpid. Hem de fer circular la pilota amb agilitat», han estat les últimes consignes del tècnic granollerí, Lorenzo Rueda, que no amaga l'enorme il·lusió de la plantilla per accedir a una altra final històrica. Des de la directiva, també s'han encarregat d'ambientar el partit amb un Palau que presentarà una gran entrada, i la llotja amb la presència de jugadors que han deixat empremta a l'entitat. Si accedeix a la final, el Granollers es jugarà el títol contra el Gummersbach alemany, que també va guanyar el Reyno de Navarra a domicili (28-31).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.