El poeta tortosí Albert Roig guanya el premi literari Città de Sassari

El poeta Albert Roig (Tortosa, 1959) ha guanyat el premi Città de Sassari promogut per la Facultat de Literatura i Filosofia de la Universitat Sassari a Sardenya. Aquest premi vol ser un reconeixement a les llengües i cultures minoritàries del món i un homenatge a la multiculturalitat. Té un caràcter bianual i enguany s'hi celebra la cinquena edició amb la participació d'escriptors, lingüistes i estudiosos de Bielorússia o Síria, per citar-ne només uns exemples.

Aquest premi s'afegeix a la trajectòria literària d'Albert Roig, un dels poetes més consolidats de l'actual panorama literari català. La seua poesia és plena de referències a Tortosa i a les Terres de l'Ebre i entre les seues obres destaquen La vestidora i el dol, premi Miquel de Palol de poesia el 1998; Vedat, premi Carles Riba 1993; i Que no passa, premi Ausiàs March 1989. També cal esmentar entre les seues obres títols més genuïnament ebrencs com ara Córrer la taronja (Empúries, 1989) o Fato d'este: retrat/autoretrat: creació del poema: Erm de la desapareguda (Tortosa, 1994).

La seua última obra publicada és A l'encesa, publicada per Edicions 62 l'any 2007.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.