Baron haurà de pagar una multa de la seva butxaca si no fa retirar una antena

L'Ajuntament de Mataró anuncia que desmantellarà la instal·lació avui mateix i sancionarà Telefònica

Una veïna de l'edifici, Montserrat Ferrer, va ser qui va interposar la denuncia als jutjats perquè considerava que l'antena funcionava de manera il·legal, com a mínim, des de feia, tres anys. Ara, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya li dona la raó després que el contenciós administratiu fallés a favor de l'Ajuntament. La sentència afirma que el consistori hauria d'haver procedit a la retirada de l'antena l'any 2005 perquè no disposava dels permisos. A més considera que l'expedient sancionador que el consistori va obrir a Telefónica Móviles aleshores, i que va ser de 600 euros, hauria de ser més elevada perquè l'operadora va continuar «l'exercici il·legal» fins al maig del 2007, quan es va comprovar que tot ja estava regularitzat. Però l'estirada d'orelles no queda aquí perquè la resolució indica també que l'Ajuntament hauria de sancionar la mateixa companyia perquè va posar en funcionament el sistema UMTS sense permís des del 2006. «Després del decret de desinstal·lació, s'hauria d'haver procedit no només a precintar-la, sinó al desmuntatge de l'antena», hi afegeix la sentència judicial.

Per aquest motiu, la jutgessa considera que s'ha de tornar a sancionar Telefónica Móviles per les dues infraccions que va cometre i procedir immediatament a precintar i retirar tots aquells aparells de l'estació base que continuen sense tenir llicència. Una operació que s'ha de fer en un termini màxim de deu dies, perquè si no es fa «es podrà imposar a l'autoritat, funcionari o agent responsable una multa de 1.000 euros, a càrrec del seu patrimoni particular, que s'anirien repetint cada vint dies», hi afegeix.

Una sentència «exagerada»

La quarta tinenta d'alcalde i responsable de l'àrea de Llicències de l'Ajuntament, Alícia Romero (PSC), va qualificar ahir d'«exagerada» la sentència que obliga a retirar el sistema UMTS d'una antena del Camí del Mig i a imposar dues sancions a la companyia per haver muntat els aparells sense llicència. Romero lamenta «l'afegitó surrealista» que ha fet la jutgessa tot amenaçant amb una multa de 1.000 euros si la persona que ha d'executar la resolució, i en última instància l'alcalde de la ciutat, no ho fa. A més acusa els jutges de manca de criteri en els casos relacionats amb les antenes de telefonia mòbil. Malgrat això, tècnics municipals aniran avui a l'edifici per retirar els aparells «il·legals» en compliment de la sentència. Romero també va explicar que aquesta setmana s'obrirà a Telefónica Móviles una sanció per les dues infraccions que la jutgessa assenyala en la resolució i per les quals l'Ajuntament no ha castigat prou l'operadora de telecomunicacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.