Una part del gasoil del vaixell enfonsat arriba a la platja de Mataró

La taca s'ha concentrat a la zona de l'Espigó i ha obligat a prohibir el bany

Mentre a la platja de Mataró no deixaven d'escoltar-se missatges per megafonia que prohibien el bany «per l'aparició de sòlids flotants», els serveis de Salvament Marítim preparaven l'operatiu necessari per procedir avui a reflotar el vaixell que dissabte es va enfonsar a dues milles de la costa. Hi van treballar dues embarcacions, un remolcador i un helicòpter, que inspeccionaven la zona. Tot i que aquesta actuació estava prevista per ahir, Salvament Marítim ha explicat que l'empresa propietària de l'embarcació ha de presentar un pla de reflotament a capitania perquè aquesta l'aprovi abans de poder iniciar els treballs. Malgrat tot, la grua que avui tornarà el vaixell a la superfície ja és al lloc de l'enfonsament en espera que li autoritzin l'operació.

D'altra banda, l'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, va admetre que una petita part del gasoil ja havia arribat a la platja –a la zona del Varador– i que per aquest motiu s'havia decidit prohibir el bany. «No hi ha risc per a les persones excepte per la incomoditat d'haver-se de banyar en unes aigües on hi ha una dissolució de gasoil», va puntualitzar. Baron va assenyalar que en no tractar-se de fuel, les taques no s'han solidificat i que per eliminar-les es fa servir la dispersió mecànica agitant el mar.

L'enfonsament de la gavarra Arrillón podria haver afectat la valuosa praderia de posidònia que hi ha davant la costa mataronina. Per aquest motiu, en els propers dies està previst que es portin a terme immersions per comprovar si el vessament hi ha fet mal. En tot cas, l'alcalde apunta que el gasoil sura «i no té per què haver afectat el fons marí». El vaixell, que portava materials de construcció cap a Blanes, on s'està construint una dessaladora, es troba ara a uns vint metres de fondària. De moment, ahir es desconeixien les causes de l'accident.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.