Medi ambient

Un grup de senglars destrossa zones de gespa del passeig marítim de Pineda

Un grup de quatre o cinc senglars adults, les dades pel que fa al nombre són contradictòries, va destrossar entre la nit de diumenge i la matinada de dilluns una part important de la gespa del passeig marítim de Pineda, a tocar de la platja.

Segons van confirmar ahir fonts de la policia local, els animals van ser vistos per una dona que passejava per la zona al voltant de les sis del matí. Inicialment, els porcs senglars només haurien aixecat la gespa, a la recerca de llavors i arrels, i no haurien malmès altres plantes. La policia local explica que la zona afectada és la més propera a la tanca que separa el passeig de la via del tren i que el tros remogut necessitarà una intensa actuació per part dels tècnics de jardineria de l'Ajuntament de Pineda. «No és el primer episodi que ens hem trobat, perquè els animals baixen per la riera des d'Hortsavinyà a la recerca d'aliments i tornen cap al bosc fent el mateix trajecte», hi afegeixen les mateixes fonts policials.

La presència de porcs senglars als nuclis urbans a l'Alt Maresme són més habituals del que es voldria. L'últim que es va fer públic va ser a Santa Susanna, on una vintena de senglars adults amb les seves cries van ocupar a les nits el parc del Colomer, en ple centre i també van malmetre alguns conreus. Fins i tot alguns exemplars es van atrevir a creuar la carretera N-II, amb el perill que això suposava per als conductors. Finalment, l'Ajuntament es va veure obligat a demanar ajuda al Cos d'Agents Forestals per organitzar batudes que obliguessin els animals a amagar-se al bosc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.