Adjudiquen la construcció del nou dic exterior del port de Llançà per 4 milions

Les obres duraran cinc mesos i han de servir per protegir les instal·lacions portuàries dels temporals

Les obres per construir el nou dic exterior s'han adjudicat a la unió temporal d'empreses Servià Cantó-Construcciones Rubau i tindrà un termini d'execució de cinc mesos. El dic, que farà 116,45 metres de llarg per 17,5 metres d'amplada, ha de servir per esmorteir la intensitat dels onatges, perquè les onades arribin amb menys força al dic de recer. El nou dic s'ha orientat en direcció nord-sud per poder protegir el port de Llançà de les fortes llevantades, que precisament van ser les causants d'una destrossa molt important el desembre de l'any passat. Es construirà amb tres mòduls que es portaran ja construïts amb un vaixell fins a Llançà. El nou dic estarà a 120 metres de l'actual, mar endins.

Discrepàncies superades

Aquest projecte impulsat per Ports de la Generalitat es va desencallar a principi d'estiu amb la posada a licitació de l'obra, després que va generar discrepàncies amb la direcció general de Costes de l'Estat, que al principi preferia altres opcions menys agressives, si bé al final les mesures compensatòries es van deixar en mans de la declaració ambiental. Aquesta inclou diverses mesures, moltes orientades a protegir i estudiar les praderies de posidònia de la zona.

En una nota remesa ahir, Ports defensa que aquesta és la solució més viable per protegir el port i la llotja dels temporals. De fet, aquesta és una obra molt reclamada per l'Ajuntament de Llançà, encapçalat per l'alcalde, Pere Vila, que abans del temporal ja havia advertit de la mala situació del port del municipi.

5,6 milions d'euros en venda de peix a la llotja

La Generalitat va donar ahir dades també de les dues activitats que es desenvolupen al port de Llançà: la pesquera i la nàutica. Segons les dades del govern català, en l'exercici del 2008 el sector pesquer, amb 26 embarcacions pesqueres al port, va assolir un volum de 1.088 tones de peix i un valor de venda en llotja de 5,6 milions d'euros. Per altra banda, el sector esportiu disposa de 521 amarradors gestionats pel club nàutic. La confraria de pescadors de Llançà fa la subhasta del peix en un mòdul prefabricat que es va instal·lar al costat del club nàutic, després que l'edifici de la llotja va quedar pràcticament destruït pel temporal de llevant que hi va haver el 26 de desembre del 2008. És un dels punts que estan pendents d'arreglar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.