Un miler de persones es manifesten entre Tortosa i Roquetes contra l'ERO de Lear

Acusen de «traïdora» l'empresa i retreuen al president de la Generalitat que vagi de viatge a Algèria

Vestits amb les bates de la feina i amb la bossa de treball, la plantilla de Lear i els seus familiars es van concentrar a la plaça de l'Ajuntament de Tortosa, des d'on van començar una manifestació que es va allargar fins a Roquetes, i van col·lapsar la circulació de les dues ciutats veïnes entre les sis i les vuit del vespre. Volem faena és una de les consignes que més van corejar els manifestants, així com Montilla a Algèria no tens cap faena. De fet, la visita del president de la Generalitat, José Montilla, a Algèria aquests dies ha indignat els treballadors de Lear, i fins i tot alguns d'ells en van reclamar la dimissió.

La protesta va acabar amb la lectura d'un manifest per part d'un dels treballadors de la planta, Jordi Prieto. «Denunciem la irresponsabilitat de l'empresa perquè el tancament de la planta suposarà un problema social per a un territori que està abandonat per part de les administracions», va llegir Prieto, entre forts aplaudiments dels manifestants.

Els alcaldes de Tortosa i Roquetes es van sumar a la manifestació, com també ho van fer el de l'Aldea i el de Benifallet i bona part dels regidors dels ajuntaments de Tortosa i Roquetes, a excepció dels representants del grup municipal del PSC a Tortosa. «Que el govern en prengui nota, la gent de l'Ebre torna a estar mobilitzada i els ajuntaments estem al seu costat», va dir Gas.

Sindicats i empresa comencen a negociar

Aquest matí tindrà lloc la primera reunió entre el comitè d'empresa i la direcció de Lear per negociar l'ERO. «Estem davant un tancament injustificat, la multinacional vol deslocalitzar la producció per guanyar molts més diners», va dir el secretari general de la UGT, Josep M. Álvarez, que ahir va participar en la protesta. En aquest sentit, l'estratègia dels sindicats serà rebutjar d'entrada l'expedient per tancar la planta. «El nostre objectiu és mantenir el màxim nombre de treballadors a Roquetes», va assenyalar el secretari general de la USOC a l'Ebre, David Queralt. «No acceptem el tancament de Lear a Roquetes i així ho direm a l'empresa», va afegir el responsable de CCOO, Josep Casadó.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.