Recuperen el vaixell enfonsat a Mataró i el traslladen cap al port de Barcelona

El vaixell que fa vint-i-cinc dies que es va enfonsar davant la costa de Mataró es va reflotar ahir. Les feines es van haver d'ajornar uns quants dies primer perquè s'havien d'aconseguir tots els permisos i després, com va reconèixer l'empresa encarregada de dur a terme els treballs, pel mal temps. La direcció general de Protecció Civil va desactivar a la tarda el pla especial d'emergències per contaminació accidental d'aigües marines a Catalunya, que estava activat des del dia 4 d'octubre pel vessament de gasoil que havia provocat l'enfonsament del vaixell. El pla s'havia mantingut en fase d'alerta ja que encara no s'havia pogut reflotar la gavarra, que transportava material d'obres fins a Blanes. Segons va informar Salvament Marítim, una embarcació de la mateixa empresa, Saneamientos Marítimos, ja va aconseguir treure a la superfície l'embarcació accidentada i, segons les mateixes fonts, va ser conduïda cap al Port de Barcelona. A més, també es va confirmar que durant l'operació no es van detectar restes de contaminació a la zona.

L'enfonsament del vaixell, que no va ocasionar cap ferit, va provocar, però, que durant els primers dies davant la costa de la capital del Maresme i fins i tot a Sant Andreu de Llavaneres es detectessin taques de gasoil. Les restes només van arribar a la platja de Mataró, on van embrutar una part de la sorra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.