La pluja intermitent mulla i desllueix l'arrencada del Trapezi

El públic aplaudeix un original espectacle que es desenvolupa de balcó en balcó

La companyia acrobàtica francesa Los Zindare va obrir la jornada del Trapezi a la plaça del Castell amb La vuelta, un espectacle que va haver de suspendre vint minuts després pel ruixat que va començar a caure. Poc després, però, la pluja va parar una estona i els també francesos Lézards Bleus van aprofitar per començar a les Peixateries Velles les evolucions de Les urbanologues associés. De balcó en balcó, i aprofitant canonades, cablejat elèctric i tot el que anava trobant a les façanes de les cases dels voltants, un dels membres de la companyia anava desplaçant-se mentre el seu company improvisava la música amb unes baquetes i els vidres dels aparadors, els contenidors de la brossa o els reixats que anava trobant pel camí. Una proposta original i divertida que el nombrós públic que la va seguir va correspondre amb aplaudiments continus.

També els firaires de la plaça de Prim van funcionar a mig gas. Només dues de les cinc atraccions previstes, The première, dels belgues Les Frères Lumière, i La 4L infernale, dels francesos Tu t'Attendais à Quoi?, es van posar en marxa, ja que eren cobertes. Les altres dues propostes, Concert en clau de risc (l'espectacle inaugural, del qual ahir s'oferia una segona i última funció) i les sessions golfes de La Palma, van quedar pendents del temps.

Del dens programa d'avui (més d'una trentena de propostes), destaca l'entrada en funcionament del nou espai del Trapezi, el parc del Mas Iglésies, on es representaran tres espectacles: Gavalo Kanibal, Déu n'hi do i Un cirque plus juste. També ho faran els espectacles de Reus Racó del Riure i els de teatre: Cuerdo, de Sr. Stets (Bravium); Coma idyllique, de Hors Pistes (Bartrina), i On the edge, de Cridacompany (Fortuny).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.