La fira assoleix l'objectiu d'omplir de públic els espectacles programats als teatres i a les veles

L'organització estudiarà mesures per pal·liar els desbordaments d'enguany

La Fira del Circ de Catalunya pot morir d'èxit si no es prenen mesures per evitar la massificació de públic, que enguany s'ha fet evident més que mai, sobretot durant la tarda de dissabte. Aquests dies les queixes s'han fet sentir i ahir l'organització va admetre que caldrà estudiar solucions, per bé que no va poder apuntar quines, tot i que la programació de més espectacles, el dijous i el matí de dissabte, en podrien ser algunes. La regidora de Cultura, Empar Pont, va explicar que el fet d'haver obert enguany un espai nou, el parc de Mas Iglésies, «és una aposta que ja va en aquesta línia. L'any que ve inventarem una altra història».

Mentre arriba l'any que ve i la història promesa per Empar Pont, el Trapezi tindrà temps per fer el balanç d'aquesta edició. Ahir en van fer un avançament la mateixa regidora i el delegat de Cultura de la Generalitat a Tarragona, Adam Manyé, així com els directors artístics de la fira, Jordi Aspa i Bet Miralta, i el director gerent del Centre d'Arts Escèniques de Reus, Cèsar Compte. Un balanç provisional del tot satisfactori si es té en compte l'ocupació de públic que han tingut els espectacles de sala i, també, el parc de Mas Iglésies, que enguany ha debutat com a nou espai físic de la fira i en què s'han representat tres muntatges.

Jordi Aspa va valorar especialment el tipus de públic que hi ha fet cap: «Moltes de les persones que han assistit als espectacles de Mas Iglésies són nens i nenes de l'escola del barri. I això ens fa especialment feliços perquè ens agrada que tothom pugui tenir accés a la fira.»

Un altre motiu de satisfacció per part de l'organització del Trapezi és la bona acollida que han tingut els quatre muntatges produïts pel CAER, un dels quals, Déu n'hi do, de la companyia Àticus, que ha estat inclòs en el catàleg de les gires d'espectacles que cada semestre el Departament de Cultura de la Generalitat posa a disposició dels ajuntaments. SiDéu n'hi do ha esta l'única producció del CAER per aquest trapezi és, segons Adam Manyé, perquè la inclusió es va decidir abans no tingués lloc l'estrena del muntatge i també perquè en la decisió –presa en un plenari– va pesar molt el nom d'Ignasi Gil, membre d'Àticus i professional reconegut del circ català: «Però el catàleg es renova cada semestre i les altres companyies també poden tenir-hi un lloc en el futur.»

Circ als teatres de Reus

El director gerent del CAER, Cèsar Compte, va confirmar ahir que la temporada de tardor del Teatre Bartrina de Reus s'obrirà amb circ. Ho farà el 26 i 27 de setembre amb una doble programació cadascun dels dies. D'una banda, a fora del teatre, Escarlata Circus –companyia dels directors artístics del Trapezi– hi representarà el seu últim muntatge, Devoris causa, que ja fa mesos que fa gira per Catalunya amb èxit de públic i crítica. I a l'escenari del teatre actuarà el gran acròbata portuguès Joâo Pereira, que fa tres anys va debutar al Trapezi en la disciplina en què excel·leix, el pal xinès; una actuació que encara recorden els espectadors que van veure la funció al Teatre Fortuny. El Teatre Bartrina obrirà amb circ perquè, segons Cèsar Compte, «volem començar a tractar el gènere amb igualtat de condicions que el teatre, la dansa i la música. Per això, i com a tal, ha d'estar present en les programacions de temporada dels teatres públics».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.