L'Ajuntament encara ha de retirar 300 dels 1.010 arbres caiguts per la ventada del gener al parc Güell

Dilluns comença a treballar un equip addicional per accelerar les tasques

El parc Güell té una superfície de 17 hectàrees, el 30% de les quals són en zona forestal. Com a conseqüència de la forta ventada del 24 de gener, van caure 1.010 arbres d'aquest parc. La majoria, 930, eren a la part més boscosa, i la resta, 80, a la zona turística.

Des del vendaval, un equip format per una vintena de persones –els jardiners del parc i també un grup de poda– treballen per retirar els arbres. N'han tret 630 de la zona forestal, i per netejar els 300 restants rebran l'ajuda, a partir de dilluns, d'un equip de jardiners. La tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Imma Mayol, explicava ahir a la comissió de sostenibilitat de l'Ajuntament de Barcelona que aquest grup de reforç no s'ha pogut incorporar abans a treballar perquè no s'ha seguit un procediment de contractació d'emergència, sinó que s'ha seguit el procediment clàssic, que es perllonga tres mesos.

L'objectiu, va dir Mayol, és que amb aquest equip de reforç s'hagin retirat tots els arbres la propera tardor, per tal que pugui començar la fase de replantació de la vegetació. Llavors també es podran reobrir els accessos del parc compresos entre la zona de la Glòria i l'avinguda del Coll del Portell, que estan tancats des del gener.

Els 80 arbres que van caure a la zona més turística es van treure amb celeritat, per tal de reobrir-la el 5 de febrer passat, després d'haver estat més de deu dies tancada.

Les ventades van provocar altres destrosses, explicava Mayol. La caiguda d'arbres a la zona de les Tres Creus va causar un despreniment de terres, i l'Ajuntament ha apuntalat el terreny. Paral·lelament s'han hagut de rehabilitar altres infraestructures malmeses, com ara el sistema de reg del parc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.