Comunicació

Els primers de La República

Persones d’arreu del territori que s’han subscrit a la nova revista setmanes abans que vegi la llum revelen quines expectatives en tenen

La República, el nou setmanari que arribarà als quioscos el 28 d’abril, ja té els primers subscriptors, repartits arreu del territori. Les primeres persones que s’han sentit atretes pel nou projecte de l’empresa Maig 2011 (editora també de L’Esportiu i de L’Econòmic) consideren, a grans trets, que calen més que mai mitjans de comunicació que puguin aprofundir en la realitat del país, amb un periodisme compromès i cuinat a foc lent. Subscriptors de la demarcació de Barcelona com Jordi Rodríguez, Francesc Rodríguez, Antonio Alba, Anna Real i Edgar Tejada també es mostren convençuts que la nova publicació apostarà per “un periodisme valent i reflexiu, que respirarà molta política però amb un gran pes de l’eix social”. Els més veterans es permeten regalar un consell als professionals de La República: “Sigueu valents però no temeraris, que la llibertat d’expressió no està garantida.” “I que aquesta valentia també impliqui no tenir por a dir que les coses no s’estan fent bé, quan així sigui”, afegeixen.

Edgar Tejada i Antonio Alba agraeixen el preu de sortida de la subscripció digital (12 euros l’any) perquè “ajuda que la revista sigui accessible a qualsevol ciutadà” i Anna Real ha apostat per rebre la versió en paper a casa “perquè tinc la confiança que fins i tot l’acabaré enquadernant”. La periodicitat setmanal també és un valor afegit, segons assenyalen: “Permet digerir la informació de manera pausada, sense les presses del dia a dia.”

Els primers subscriptors de La República també tenen l’esperança que la revista “contribuirà a recuperar el prestigi d’una professió que sembla estar en hores baixes, per culpa sobretot d’alguns mitjans que s’han venut als poders de l’Estat”. La conversa amb aquests cinc subscriptors va tenir lloc dijous, instants després que la CUP anunciés una abstenció que impediria investir Jordi Turull, en primera votació, com a president de la Generalitat. Una certa decepció va planar sobre la trobada, amb diferent grau de comprensió amb la decisió dels cupaires. Les opinions eren dispars però això no va impedir que tots reclamessin “unitat” a les forces independentistes.

Més enllà de la demarcació Barcelona, a les comarques gironines les expectatives i la curiositat també s’han traduït en les primeres subscripcions arreu del territori. Girona, Banyoles, Salt, Garriguella, Besalú, Vilablareix, Bescanó i Llambilles ja tenen presència i veu a La República. “Crec que en el moment que estem vivint cal donar suport a una nova publicació, que parlarà d’independència i república. A més, crec que ho faran amb més profunditat i sobretot opinió”, diu Anna Castellví, resident a Girona i seguidora en versió digital de la premsa local.

“Espero llegir-hi opinions de qualitat i actualitat política per conèixer amb més profunditat coses que no sabem”, afegeix Castellví, que es mostra optimista amb el procés: “No anem tan malament com ens ho pinten alguns. Hem de persistir i tenir paciència. Hem fet coses malament, però això ha de ser una lliçó pel que tenim al davant”, diu.

Sara Blanch, veïna de Girona que ha viscut a Barcelona i a Madrid, no amaga el seu entusiasme pel projecte. “El fet d’interactuar i poder participar a La República m’agrada molt. També trobo molt bé que es pugui parlar de política fent un apropament a la gent jove. Els continguts que fins ara s’estan movent a les xarxes m’estan enganxant. Clars i pragmàtics”, opina aquesta jove dissenyadora d’interiors, “malalta” de les xarxes socials. “Segueixo més la premsa digital perquè soc més del minut a minut. Tot i que el dissabte també m’agrada llegir el diari amb un cafè”, diu. “M’agradaria que fos una revista constructiva, fresca i moderna, amb temes tractats a fons, i amb presència d’influencers a Twitter. La República que estem construint és un procés gradual”, conclou.

Preguntes freqüents sobre el projecte

Quan falta un mes i mig per a la sortida del número zero del setmanari La República, hi ha un seguit de dades bàsiques que ja es coneixen:

Què és?

La República és una revista d’informació general setmanal que sortirà a la venda al quiosc els dissabtes i que es distribuirà els diumenges amb El Punt Avui.

Qui l’edita?

Està editada per Maig 2011, societat de responsabilitat limitada laboral (SLL) integrada per 60 socis, que també edita L’Esportiu de Catalunya i L’Econòmic.

Qui la fa?

Arrencarà amb una plantilla de 15 socis periodistes de Maig 2011, tots amb una dilatada trajectòria professional, desenvolupada majoritàriament a El Punt Avui.

Com serà?

Tindrà format tabloide, quadricromia i paper premsa, amb 64 pàgines.

Tindrà versió web?

Tindrà una versió digital de pagament (www.lrp.cat), fonamentalment amb els mateixos continguts que el setmanari.

Quin preu tindrà?

La revista en paper es vendrà al quiosc a 2 euros els dissabtes i a 2,50 amb El Punt Avui els diumenges.

Com m’hi subscric?

La subscripció a La República ja es pot formalitzar a www.lrp.cat, amb un preu de 12 euros en la versió digital i de 72 euros anuals en la versió paper (+digital).

Quan surt?

El 28 d’abril sortirà el número 0, i el 26 de maig començarà la sortida regular

Vols que et vinguem a presentar La República?

Amb la voluntat d’acostar al màxim aquest nou projecte a les persones interessades, es desplegarà una campanya de presentacions pel territori a partir del mes d’abril. Les entitats i els col·lectius interessats a organitzar un acte de presentació poden enviar una petició a [email protected].



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia