Comunicació

Jordi Basté, Sandra Sabatés, Julia Otero, Oriol Pla, Manolo Garcia i el documental ‘Els homes del silenci’, Premis Ondas 2018

També reben el guardó l’actor Oriol Pla, el músic Manolo García i el documental ‘Els homes del silenci’, entre altres

La gala torna a Barcelona després que el 2017 es va celebrar per primera vegada a fora, a Sevilla

La 65a edició dels Premis Ondas ha distingit Jordi Basté com a millor presentador radiofònic (El món a RAC1), Sandra Sabatés com a millor presentadora televisiva (El Intermedio, a La Sexta) i Júlia Otero per la millor programació especial de ràdio (la secció El Gabinete del seu magazine radiofònic a Onda Cero). Els guardons es lliuraran el proper 14 de novembre al Liceu després que l’any passat es lliuressin per primer cop lluny de Barcelona, a Sevilla.

Els Ondas 2018 han premiat 24 candidatures d’entre les més de 300. A banda de Basté i Otero, els Premis Ondas 2018 de ràdio han reconegut la trajectòria professional de Tomás Fernando Flores, per la seva labor a l’emissora radiofònica pública Radio 4 i el programa La vida moderna, de David Broncano a la Cadena Ser, com a millor espai radiofònic de l’any. Així mateix ha estat premiat Isaías Lafuente pel seu espai Unidad de vigilancia dins del programa de Carles Francino La Ventana, també a la Cadena Ser.

En televisió els Ondas han considerat Operación Triunfo (RTVE) com el millor programa d’entreteniment i RADIO GAGA (al Canal 0 de Movistar+) com a millor espai televisiu d’actualitat. Jesús Calleja ha rebut l’Ondas al millor presentador al capdavant del programa Planeta Calleja, a Cuatro. Sandra Sabatés ha rebut l’Ondas a la millor presentadora per l’Intermedio (La Sexta), que co-presenta amb El Gran Wyoming

El premi a la millor sèrie televisiva se l’ha endut l’adaptació televisiva del polèmic llibre de Nacho Carretero Fariña, emesa a Antena 3. En interpretació, els Ondas se’ls han endut Oriol Pla i Aura Garrido (El día de mañana, Movistar+), aquesta última ex aequo amb Patricia López Arnaiz (La otra mirada).

En la categoria de millor programa televisiu emès en cadenes no estatals, el documental d’Ottokar en coproducció amb TV3 i RTVE Els homes del silenci, sobre el retorn del president Tarradellas a Catalunya, ha estat el mereixedor de l’Ondas 2018. Al seu torn, la sèrie de Netflix Paquita Salas ha guanyat l’Ondas a la millor programa d’emissió online.

En l’apartat musical, Manolo García ha guanyat l’Ondas a la trajectòria artística, Operación Triunfo 2017 el guardó al fenomen musical de l’any i el concert de Vetusta Morla a l’esplanada de la Caja Mágica de Madrid, el guardó al millor espectacle musical.

Els Ondas Internacionals de televisió han estat per Babylon Berlin, de Beta Film GmbH’ (Alemanya) i una menció especial al programa Qué pasa con los ninos?, de Noticias Telemundo (Estats Units). En ràdio, el jurat ha concedit un guardó especial en reconeixement a la ràdio colombiana Radio Caracol.

Retorn a Barcelona

La gala de lliurament dels Ondas 2018 se celebrarà el proper 14 de novembre al Gran Teatre del Liceu. Serà el retorn dels guardons a la ciutat on van néixer el 1954 de la mà de Ràdio Barcelona (Grupo Prisa), i d’on no havien sortit mai fins l’any passat, quan es van lliurar de forma excepcional a Sevilla, sense que el grup de comunicació arribés a aclarir-ne els motius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia