Comunicació

Comunicació

Un Nadal especial

El setmanari La República dedica els pròxims números a fer balanç de la dècada i a mirar cap al futur. Aquest cap de setmana repassa informativament els últims 10 anys, i el següent fa una prospecció sobre els anys vint que arriben

Cadascun dels monogràfics especials de La República tindrà 48 pàgines.
Els dossiers els han escrit sis professionals amb el suport de tota la redacció.
Aquesta i una quarantena més de xifres curioses sobre el balanç de la dècada que acaba.
Segons les prospeccions demogràfiques, al final de la dècada vinent serem 8 milions de catalans.
La temperatura pujarà 0,8 graus a Catalunya durant la pròxima dècada.

La classificació en dècades és només una convenció per mesurar el pas del temps històric, però és una bona mesura per analitzar el pas del temps informatiu. És per això que el setmanari La República dedica l’últim número de la dècada dels deu i el primer de la dels vint a fer, respectivament, balanç dels últims 10 anys i prospecció sobre el que ens espera en el futur a mitjà termini.

Així, els periodistes de la revista analitzen en el número d’aquest cap de setmana (el dissabte 28 de desembre al quiosc i el diumenge 29 de desembre encartat amb El Punt Avui) els principals esdeveniments de la dècada que s’acaba. I ho fan no pas des de la relació cronològica, sinó observant el decenni des d’un punt de vista temàtic, des de la política fins al medi ambient i l’economia, passant pels conflictes bèl·lics, polítiques de gènere i canvis en el món de la informació i les tecnologies digitals.

Si l’any 2019 acaba amb un balanç, el primer número del 2020 (el dissabte 4 de gener al quiosc i el 5 de gener encartat amb El Punt Avui) estarà dedicat a imaginar, a partir de dades i l’opinió d’experts, com afronta el món d’avui els anys vint. Una revista monogràfica realitzada per la periodista Irene Casellas que explica quins són els reptes en matèria sanitària, tecnològica, migratòria, política i científica, entre altres anàlisis i entrevistes temàtiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia