Comunicació

Una avaria a la xarxa d'Abertis apaga 13 ràdios a bona part de Catalunya i la incidència s'allarga a Girona

Una avaria a la xarxa d'Abertis Telecom va apagar ahir al matí 13 emissores de FM –entre les quals hi havia les principals ràdios catalanes: totes les de Catalunya Ràdio i dels grups Godó i Flaix, entre d'altres– a bona part de Catalunya. La incidència va afectar a partir de tres quarts de set del matí els emissors principals de les demarcacions de Girona (Rocacorba), Tarragona (Mussara) i Lleida (Alpicat), i també el de Sant Pere de Ribes, situat al Garraf. L'avaria no va afectar només les ràdios de FM, sinó que també a serveis de difusió i transport que gestiona Abertis, com ara alguns circuits d'operadors de telecomunicacions. Abans de dues hores, Abertis va restablir els serveis a tots els centres afectats excepte el de Rocacorba.

Set hores a Girona

Abertis va explicar que en el decurs del matí es van anar restablint els serveis i les emissions d'algunes de les ràdios afectades al centre de Rocacorba, que cobreix gairebé tota la demarcació de Girona, fins que poc abans de les dues del migdia –més de set hores després que hagués començat la incidència– es va recuperar la normalitat. De fet, cap a dos quarts d'onze del matí Catalunya Ràdio va ser de les primeres a recuperar el senyal i una hora i mitja després, aproximadament, RAC-1.

Abertis ho lamenta

Un portaveu d'Abertis va explicar que l'origen de l'avaria eren unes tasques de millora programades en el manteniment dels equipaments del transport del senyal a Collserola durant les quals s'han produït uns problemes tècnics que van afectar els sistemes de transmissió i telecontrol dels equips de transport del senyal. Abertis lamentava els perjudicis causats.

ELS AFECTATS

Emissores afectades
Catalunya Ràdio
Catalunya Informació
Catalunya Música
Icat FM
Rac 1
Rac 105
Flaix FM
Flaixbac
Ràdio Tele Taxi
Punto Radio
Ràdio Estel
RNE-1
Ràdio 4
Repetidors afectats
Rocacorba (Girona): fins a les 14.00 h
Mussara (Tarragona): a primera hora
Alpicat (Lleida): aprimera hora
Sant Pere de Ribes (Garraf): a primera hora


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.