Comunicació

Els 35 anys de ‘La finestra indiscreta’

La finestra indiscreta ho celebra amb La finestra indiscreta. Com no podia ser d’altra manera, el veterà programa de Catalunya Ràdio, un dels més longeus de l’emissora ha volgut commemorar els trenta-cinc anys que porta en antena de forma ininterrompudament amb una projecció a la Filmoteca de Catalunya de la pel·lícula que li dona nom, el clàssic d’Alfred Hitchcock que és una lliçó magistral de cinema i de l’art de mirar.

La pel·lícula Rear window (La finestra indiscreta), protagonitzada per James Stewart, ha donat nom des del 1987 a l’espai que actualment fan possible Àlex i Alfons Gorina, Oriol Fidalgo i Sílvia Andrés . A l’acte hi han assistit amics i excompanys que, durant aquests anys, han format part del programa o hi han donat suport, a més d’alguns fidels oients. La sessió, proposada per la Filmoteca de Catalunya, és un reconeixement a la trajectòria del programa i a tota la comunitat cinèfila creada al seu voltant. Esteve Riambau, el director de la Filmoteca, i Àlex Gorina, l’ànima del programa, han estat els mestres de cerimònies.

Una vegada conclosa la breu conversa de Gorina i Riambau amb els seguidors i seguidores del programa presents a la Filmoteca, s’ha projectat la pel·lícula d’un Hitchcock poc valorat a la seva època, però que posteriorment s’ha recuperat com a obra mestra i autèntic retrat de la passió per la mirada. Tant la de Stewart com la dels espectadors observant com ocupa les hores d’avorriment un fotògraf immobilitzat per un accident: espiant els veïns. La resta del repartiment també és de luxe: Grace Kelly, Thelma Ritter, Wendell Corey i Raymond Burr i Judith Evelyn. Cinema en majúscules per un programa a l’altura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia